Zwaarste beschietingen in Gaza sinds het begin

Gaza lijdt onder de zwaarste beschietingen sinds het begin van het Israëlisch offensief dertien dagen geleden. Alleen al vandaag zijn zeker 62 Palestijnen omgekomen in de wijk Shejaia ten oosten van Gaza city. 400 mensen raakten gewond. Er zijn vooral burgers gedood. Israël heeft straaljagers en tanks op de wijk afgestuurd. Dat is ontaard in een enorm bloedbad, zo zegt de Palestijnse president Abbas. Ooggetuigen spreken van lijken in de straten. Ambulances konden het gebied moeilijk bereiken. De bewoners waren in paniek en renden met duizenden de straat op. Het aantal doden is dit weekend sterk opgelopen. In totaal zijn er sinds het begin van de militaire operatie 425 Palestijnen gedood en 3.000 zijn gewond geraakt. Ondertussen waarschuwt de VN dat het door zijn voorraden heen is en dat het de meer dan 60.000 Palestijnen die beschutting hebben gezocht in scholen in Gaza niet allemaal kan helpen. Het aantal mensen dat weggevlucht is, is veel hoger dan verwacht. In totaal zijn 130.000 inwoners van Gaza op de vlucht geslagen.  

Bron(nen):   BBC      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Allard

  De joden kunnen weer trots zijn, alweer 425 Palestijnse burgers vermoord. Sjalom!

  • Burgermans

   Hamas kan trots zijn dat ze 425 Gazanen de dood in hebben gejaagd. Zij zijn deze oorlog begonnen en hebben twee staakt-het-vurens afgewezen.

   (in antwoord op Allard)
   • Volledig

    Welke twee staakt-het-vuren volgens jou? Je moet eerst akkoord gaan met een staakt-het-vuren voordat je het kan verbreken. Zowel Hamas als Israël hebben beiden 1 staakt-het-vuren verbroken volgens de nieuwsberichten. Dat is ook niet zo gek met twee onbetrouwbare moordzuchtige partijen.

    (in antwoord op Burgermans)
    • Burgermans

     In alle kranten staat dat Hamas twee keer de breker van het staakt-het-vuren is geweest, daar ga ik dus maar van uit.

     Israël is een democratische rechtsstaat met godsdienstvrijheid, stemrecht en onafhankelijk rechtspraak.

     Hamas is een terreurorganisatie die vijf miljoen Joden wil vermoorden en een relifascistische Apartheidsstaat heeft gesticht in Gaza.

     (in antwoord op Volledig)
     • Volledig

      De huminataire staakt-het-vuren zou 5 uur duren maar het IDF heeft na 2 uur weer haar aanvallen opgepakt.

      Hamas heeft geen relifascistische apartheidsstaat gesticht in Gaza. Die muur om Gaza is niet gebouwd door Hamas.

      (in antwoord op Burgermans)
     • Burgermans

      Voor de volledigheid:
      1. Het IDF heeft haar aanvallen pas hervat NADAT Hamas het staakt-het-vuren had gebroken.
      2. Hamas heeft wel degelijk een relifascistische Apartheidsstaat gesticht. Het is in Gaza verboden voor Joden te leven. Daarbij staat in het Hamashandvest dat ze er naar streven de Joodse natie te vernietigen en in Israël een islamfascistische dictatuur te stichten.

      (in antwoord op Volledig)
 2. LikoedNederland

  Hamas heeft nieuwe oorlogsmisdaad aangekondigd; het gaat tienduizenden kindsoldaten inzetten:

  http://likud.nl/2014/07/hamas-250-000-handgranaten-uitdelen-aan-kinderen/

  • Volledig

   Het is een verschrikkelijk idee, maar het zieke is dat het voor sommige van die kinderen nog aantrekkelijk kan zijn ook. Of vermoord worden door een nietsontziend leger of vermoord worden doordat er misbruik gemaakt wordt van je door een moordlustig stel terroristen.

   (in antwoord op LikoedNederland)
 3. Glorix

  Tja…. wie kaatst kan de bal verwachten

Reacties niet toegestaan