Nooit meer verdwalen met schoenzool 2.0

Eigenlijk wilden de ontwikkelaars van Ducere Technologies een hulpmiddel ontwerpen voor blinden zodat zij beter kunnen navigeren. Al vrij snel ontdekte Ducere Technologies dat hun product met wat aanpassingen voor een veel bredere markt geschikt is. Want wie vindt het leuk om te verdwalen? Natuurlijk kun je tijdens wandelen, hardlopen of fietsen op de kaart kijken of op je telefoon. Maar nu kunnen je schoenen dat ook. Ducere ontwikkelde Lechalschoenen met slimme zolen die via bluetooth in contact staan met een app die je route uit Google Maps haalt. Als je links of rechts moet, trilt je linker- of rechterschoen. In potentie kunnen de schoenen nog veel meer, zoals toeristen op een interessant uitzicht wijzen of communiceren met andere slimme zolen in de buurt. De schoenen waarschuwen als de wandelaar zijn of haar telefoon vergeet. In de hiel van de schoen zit een oplaadbare accu. De schoenen komen in september op de markt voor ongeveer 135 dollar. Dat komt overeen met kwalitatief goede hardloopschoenen. Met de opbrengsten wil Ducere Technologies de Lechalschoenen voor visueel beperkten en blinden financieren.

Bron(nen):   ZDnet      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Le_bon_sauvage

    Verdwalen is fantastisch! Doe het regelmatig en het verruimt de geest. Als je de tijd hebt (danwel niet blind bent), moet je die (cr)app uitzetten en je eigen orientatie vermogen gebruiken.

    1 vd problemen van nu is dat alles volgens plan moet verlopen. Als dat niet lukt raakt men in de stress. Maar flexibiliteit heeft de mensheid gebracht tot waar we nu zijn. De huidige samenleving doet steeds meer denken aan iemand met autisme.

Reacties niet toegestaan