7 redenen waarom mieren de wereld zullen overnemen

Samenleving
donderdag, 09 februari 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
1. Mieren offeren zichzelf op Zou jij je leven geven voor een compleet willekeurig persoon? Hoogstwaarschijnlijk niet, want mensen zitten zo niet in elkaar. Mieren daarentegen wel. De ‘Forelius pusillus’ mier begraaft zijn kolonie iedere avond om deze te beschermen tegen vijanden. De mieren die aan de buitenkant werken, offeren zichzelf op en sterven.
2. Mieren worden geboren met een levenstaak Mieren hoeven niet eerst te gaan studeren om erachter te komen wat ze willen gaan doen en wat ze willen bereiken in het leven. Zij weten vanaf hun geboorte al wat hun levenstaak zal zijn. Een mier die in het leger gaat wordt bijvoorbeeld geboren met een harder schild.
3. Mieren kunnen in iedere omgeving leven Mensen kunnen dit niet. De ‘Sahara Silver’ mier is een van het grootste hitte verdragende dier op aarde. Een andere mier, de ‘Polyrhachis Sokolova’, kan onder water leven.
4. Mieren zijn uitstekende boeren ‘Leafcutter’ mieren oogsten meer groen in de Zuid-Amerikaanse bossen dan ieder ander dier. Ze hebben zo’n tien miljoen werknemers in dienst. 5. Mieren kunnen goed met elkaar opschieten Mieren kunnen goed met elkaar samenwerken. Bij ‘meningsverschillen’ over voedsel of grondgebied kunnen ze dit zonder bloedvergieten met elkaar oplossen. 6. Mieren zijn er in enorme getale Er wordt geschat dat het gewicht van alle mieren in de wereld gelijk is aan of groter is dan de totale biomassa van de hele mensheid.
7. Mieren zijn slim Mieren zijn in staat om andere mieren iets te leren.
Mieren zijn slim, vindingrijk, kunnen zich aanpassen, zijn patriottisch en zijn met miljarden. Dus waarom hebben ze ons nog niet aangevallen?
Bron(nen): Cracked