Excalibur, de ebola-hond, is dood

De Spaanse verpleegster Teresa Romero Ramos verbleef een week in haar flat in Madrid voor ze door had dat ze mogelijk Ebola had. Dat bleek het geval. In die week waren ook haar man en haar hond Excalibur in die flat. Haar man is in quarantaine geplaatst. De hond kwam er minder goed vanaf: hij is door dierenartsen van de Madrileense universiteit dood gemaakt. De Spaanse overheid meende hij de hond een gevaar was voor de volksgezondheid. Teresa en haar man hebben gepleit voor het leven van hun hond, en 300.000 Spanjaarden hebben een petitie ondertekend voor de hond. Het mocht niet baten. De dierenartsen hebben laten weten dat Excalibur vredig is ingeslapen en geen pijn heeft gehad. Dat is dan in ieder geval iets

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. harrr

  En terecht, het is een f*kking hond, Elk risico uitsluiten is dan de enige logische aktie.

  • Dead Silence

   Waarom zo’n poespas om een enkele hond, terwijl er honderden vergast worden in asiels? Antwoord: omdat het niet in het nieuws is en de nietsdoende roeptoeters niks hebben om huilie-huilie over te doen.

   die schreeuwers moeten zelf die hond in huis pakken bij hun kindertjes die vervolgens mogelijk besmet worden. Dan is de wereld te klein.

   (in antwoord op harrr)
 2. kletsmajoor

  Waarom is de hond niet getest op ebola? Of kan dat niet bij honden? Waarom is de hond niet in quarantaine geplaatst? Of kan een hond drager zijn van Ebola zonder zelf ziek te worden? Vragen, vragen, vragen…

 3. johandevri

  prima actie vd spaanse overheid. Elk risico uitsluiten dat de besmettingen zich verder kunnen verspreiden. Het is tenslotte maar een hond.

  • Jamie

   Doe eens gewoon! Zeg je toch ook niet als een familielid Ebola heeft. Goed gedaan hoor, geef maar een spuitje. Zijn we er vanaf. U bent wel erg makkelijk. U moet u schamen.

   (in antwoord op johandevri)

Reacties niet toegestaan