Afperser De Mol welgestelde oude man die op te grote voet leefde?

Twee naaste familieleden van Dirk Klaas M. hebben geen idee wat hem bezielde toen hij John en Linda de Mol voor miljoenen probeerde af te persen. De twee zeggen in het AD: 'Het is voor ons een raadsel en een familiedrama. Als we het wisten, zaten we niet in de hel waarin we nu zitten. Toch meldt de krant ook dat zijn directe omgeving zegt dat hij de afgelopen jaren op zeer grote voet leefde, waardoor hij mogelijk in de financiële problemen is geraakt. Dirk Klaas M. had in het verleden een directiefunctie bij bank BNP Paribas. Daarna was hij in de jaren '80 eigenaar van een grote dure drogisterij in Laren. Collega-middenstander in Laren en bloemenverkoper Dick is verbaasd. 'Dirk? Een afperser? Dat kan niet waar zijn. Dan moet er haast wel iets mis zijn in zijn hoofd. Nee, ik kan echt niet geloven dat hij zoiets heeft gedaan. Het zijn ontzettend aardige mensen.' Dirk Klaas M. deed goede zaken met zijn drogisterij. De bloemenverkoper: 'Hij kocht het pand voor een paar ton en wist het voor meer dan 2 miljoen gulden te verkopen. Hij hoefde eigenlijk niet meer te werken.' Na de verkoop van de drogisterij ging hij verder als vermogensbeheerder, maar hij had volgens Peter R. de Vries 'een onberispelijke staat van dienst in de financiële wereld'.

Bron(nen):   AD      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. vandehoedenderand

    Daar kun je donder op zeggen, dat ie geld tekort kwam. Één en één is twee.

    Snap dat trouwens niet. Heb je goed geboerd, geld zat, en is het nog niet genoeg. Ik heb geen medelijden met mensen die op te grote voet leven. Als je als een patser wil leven, moet je er natuurlijk wel eerst voor zorgen dat je als een patser kúnt leven. Anders moet je het niet doen natuurlijk.

    God, ik heb niet veel te klagen, ook niet financieel, maar ik heb dan ook niet veel nodig. En daar ben ik bijzonder content mee.

  2. Hector

    Ach ja, een bankier. Die hebben sowieso geen normen en waarden en dat blijkt maar weer.

Reacties niet toegestaan