Voor foodhipsters: met deze etenswaren hoor je er weer helemaal bij

Trends komen en gaan, zo ook op het gebied van gezonde voeding. Voor een beetje hipster is quinoa al weer een gepasseerd station. Kale kan daarentegen nog wel. Kale? Ja, dat is Engels voor boerenkool, alleen boerenkool, tja, dat klinkt zo...boers. Kale dus. Maar wie echt bij de tijd is, kiest voor onderstaande 8 producten.
 1. Snijbiet is de nieuwe boerenkool: ook groen, ook ouderwets, ook gezond. Je kunt hem stoven of rauw in een salade stoppen.
 2. Chilipepers zijn niet bepaald nieuw, maar toch de smaakmakers van nu. En laat alsjeblieft het zoutvaatje in de kast.
 3. Kaniwa is net als quinoa een glutenvrije pseudo-graansoort, maar dan wat kleiner.
 4. Bloemkool is het nieuwe koolhydraat. Wie echt eens even uit de band wil springen, bakt een pizzabodem van bloemkool.
 5. Matcha is een stuk minder calorierijk dan kokoswater. Het is een poederachtige groene thee uit Japan, gemaakt met het volledige theeblad. Het zou allerlei genezende krachten bezitten.
 6. Kalette, een overheerlijke mix van boerenkool en spruitjes.
 7. Azijn met een smaakje. Er komen steeds meer verschillende azijnsoorten op de markt met natuurlijke smaken van exotische vruchten en kruiden.
 8. Gezonde snacks. Chips zijn uit, op een feestje staan bakjes paprika, ongezouten noten en andere lekkernijen, die ook nog gezond zijn.
   

Bron(nen):   Goed Gevoel      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


 1. Janneke van Vught

  Mijn zus maakt regelmatig gerechten met snijbiet en ik heb afgelopen week nog Kalette gegeten maar het is vooral hip want echt lekker… nee

Reacties niet toegestaan