Blatter zou de VS mijden wegens FBI-onderzoek naar corruptie

FIFA-baas Sepp Blatter mijdt al 4 jaar het reizen naar de VS. De reden zou zijn dat er een onderzoek naar hem loopt bij de FBI. Het onderzoek betreft de mogelijk corrupte rol van Blatter bij de toekenning van de WK's van 2018 (Qatar) en 2022 (Rusland). De FIFA ontkent dat Blatter vanwege het onderzoek wegblijft uit de VS. Volgens de wereldvoetbalbond zou er ook nooit een verzoek tot ondervraging door de Amerikaanse overheid zijn gedaan. Maar volgens The Guardian hoeft de Amerikaanse overheid ook niet aan te kondigen of te vragen dat de FBI Blatter of anderen wil ondervragen. De FIFA ontkent ook dat er sprake was van corruptie bij de toekenning van de WK's. Ze deden zelf al een onderzoek, zo stellen ze. Het complete rapport daarvan is echter nooit openbaar gemaakt, reden waarom de schrijver ervan, Michael Garcia, opstapte. Op 29 mei zijn er verkiezingen bij de FIFA voor het voorzitterschap. In het algemeen wordt verwacht dat Blatter (79), ondanks het imago van corruptie dat hij met zich meedraagt, gewoon weer wordt herkozen. Blatter schijnt vaak te zeggen 'mijn vrouw is 111', bedoelende dat de FIFA zijn vrouw is. Uitdager Michael van Praag (67) wordt door velen zeer gewaardeerd, maar waarschijnlijk maakt hij weinig kans.

Bron(nen):   De Morgen      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Albert Bakker

  Deze vogel heeft iedereen bij de kloten in voetballand. Niemand kan hem wat maken. Zo ook heeft Blatter niets te vrezen van de FBI, de FBI moet bang zijn voor Blatter. Als hij dat wil kan Comey zijn koffers pakken en neemt hij de FBI gewoon over.

  • harrr

   “kloten”
   De voetbalwereld heeft geen kloten ander konden ze er niet bij genomen worden 😉

   Ze doen er zelf niets tegen dus niet zeuren over Blatter. Als je iets niet okee vindt, dan doe je er iets tegen. Dat doen ze niet, dus vinden ze het okee. Simpel toch

   (in antwoord op Albert Bakker)
   • Albert Bakker

    Ik denk dat je gelijk hebt. Voetballers zijn over het algemeen een stelletje wulpse dansmariekes, kokette modepopjes vol plakplaatjes. Uitgegroeid van jongetjes die vroeger de balletjes misten om op ballet te gaan omdat er ook van die enge meisjes op zaten.

    (in antwoord op harrr)
    • harrr

     u missed tha poin. voetballers snap ik wel, die incasseren (zou ik ook doen)

     de organisaties zijn het probleem.
     als de uefa en copa zeggen “wij doen niet meer mee” … dan is het probleem pas opgelost, maar daar hebben ze de ballen niet voor, wel zeuren , maar geen ballen

     (in antwoord op Albert Bakker)
     • Albert Bakker

      Ja punten maken in voetballen is wel belangrijk he? Maar als we dan zo begripvol zijn hoezo zouden voetballers wel de kassa mogen laten rinkelen en die bestuurders niet? Het acroniem “top” in topsport staat immers voor teringveel onverdiende poen, dus waarom zou niet iedereen die dat kan grijpen wat er te grijpen valt als dat de redenering is?

      (in antwoord op harrr)
 2. Ottogaai

  Die vent is niet gewoon corrupt maar heeft het uitgevonden. En de enige reden waarom ie zich alsnog kandidaat heeft gesteld, is dat ie bang is dat nog tijdens zijn leven de beerput bij de FIFA wordt opengetrokken. Als baas van die club kan ie dat voorkomen. Die ‘verkiezing’ is trouwens doorgestoken kaart en het resultaat van macht en steekpenningen.
  Wordt hoog tijd dat grote voetballanden als Duitsland, Engeland, Italië en dergelijke het voortouw nemen, de koppen eens bij elkaar steken en voor zichzelf gaan beginnen als Blatter inderdaad wordt herkozen. Wat mij betreft staan kleinere landen als Nederland dan aan hun zijde. Laat de FIFA maar in de stront zakken.

  • marianne martens

   u heeft helemaal gelijk. Een ander idee is dat Blatter wordt ontvoerd door en naar de VS/FBI. De FBI heeft hierin heel veel ervaring. lijkt me een fluitje van een cent want Blatter kan niet zonder openbaar podium, altijd in de kijker.

   (in antwoord op Ottogaai)

Reacties niet toegestaan