De Polen redden de disco: ”Om half tien staan ze al in rijen voor de deur”

Het ging jarenlang slecht met de discotheken in Nederland. In tien jaar tijd sloot een derde haar deuren. Voor een aantal zijn de Polen hun redding. ''Zeker 90 procent van mijn bezoekers is Pools.” ''Om half tien 's avonds staan ze al in rijen voor de deur. Ik open de deuren om tien uur en de dansvloer staat meteen vol”, zegt Aard De Decker, eigenaar van Klub Klimat in het Noord-Hollandse De Goorn. Dat was een paar jaar geleden wel anders. Noodgedwongen sloot hij zijn zaak. Nu staat er elke zaterdagavond een Poolse dj. Hij plaatst advertenties op internet in het Pools en trekt op die manier wekelijks tussen de 150 en 250 Polen. ''Nette mensen”, vindt De Decker. ''Ligt er glas op de grond? Dan rapen ze dat op. Als ik jaren geleden na een discoavond door mijn discotheek liep, liep ik op een bed van glasscherven. Na een Poolse avond ligt er nauwelijks glas op de grond.” Klub Klimat is niet de enige, die het van de Polen moet hebben. Ook in de Brabantse Lunenburg zijn geregeld Poolse dansavonden. ''Inmiddels zijn deze avonden goed voor 40 procent van mijn jaaromzet”, zegt eigenaar Rob Lunenburg. ''Ontzettend gezellig. Waar Nederlanders aan de rand van de dansvloer vaak toekijken, staan Polen al vanaf het begin van de avond allemaal te dansen.”

Bron(nen):   Metro       

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Goh, het zijn net mensen. Zou je niet denken met politieke bewegingen in dit land die Polenmeldpunten instellen om ze aan te geven…

 2. Bart

  Met Polen is niks mis…

 3. quikfit

  Met de meeste Polen is idd niets mis….het probleem is de huisvesting (Polen hotels enz) Iedere andere nationaliteit die in een ander land gaat werken zorgt zelf voor een normaal onderkomen…en zit niet met 10 a 15 man in een woonhuis of op een vakantiebungalow…met de daarbij veroorzaakte problemen…

  • witje

   ach je weet het weer eens beter, maar slaat de plank wederom weer eens mis.
   de polenhotels zijn gewoon gebouwen die bij de kwekers worden gebouwd, op dit moment niet meer dan 30 mensen met de nodige reglementen.
   zo hebben ze een gemeenschappelijke ruimte om te wonen met 6 personen waar ieder een eigen slaapkamer heeft.
   de woonhuizen worden gehuurd of gekocht door de uitzendbureaus, en door verhuurt aan de polen met niet meer dan 6 personen, meer is verboden en de uitzendbureaus zijn hier van op de hoogte.

   de meeste vakantieparken waar geen permanente bewoning mag zijn, wonen dan ook geen polen meer, een enkele park verhuurt nog caravans maar mogen ook daar niet meer dan 4 tot 6 personen per caravan huisvesten.

   (in antwoord op quikfit)

Reacties niet toegestaan