Zwarte Piet blijft bij RTL

Zwarte Piet blijft bij RTL tijdens de komende viering van sinterklaas. Via RTL Telekids zendt de zender al jaren de Club van Sinterklaas uit. Ook dit jaar komt er onder dezelfde naam een film in de bioscoop. De pieten in de Club van Sinterklaas zijn volgens RTL neergezet als kinderhelden en houden daarom hun eigen uiterlijk.

,,We zien het sinterklaasfeest als een feest voor kinderen en staan achter hetgeen we de afgelopen jaren hebben uitgezonden. Juist omdat het een feest voor kinderen is, is eenduidigheid in onze ogen heel belangrijk. Wij gaan mee in de keuzes van de brede Nederlandse samenleving, waar deze discussie naar onze mening ook thuishoort. Mocht op termijn de uitkomst van deze maatschappelijke discussie vragen om een verandering van het uiterlijk van piet, dan zullen wij daarin volgen'', aldus RTL.

Vanwege de discussie over het uiterlijk van Zwarte Piet doen andere zenders aanpassingen of hebben dat vorig jaar al gedaan. Kinderzender Nickelodeon introduceert dit jaar ongeschminkte pieten in de nieuwe dagelijkse sinterklaasserie 'Op weg naar pakjesavond - Sint vermist!'. Het Sinterklaasjournaal loopt nog niet vooruit op de verhaallijn van dit jaar, maar heeft vorig jaar wel wat veranderingen doorgevoerd. Ook diverse supermarkten, winkels en de scholen veranderen de pieten vanwege de discussie over het uiterlijk.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  er zijn zoveel discussies in de maatschappij door een paar debielen dan wel religekkies.
  Piet is zwart en dat blijft zo !!

 2. Burgermans

  Wie tegen Zwarte Piet is, is natuurlijk zelf een racist.

 3. Jaap Aap

  Een prima standpunt van RTL. Een mediabedrijf hoeft niet vooruit te lopen op maatschappelijke veranderingen maar moet wel blijven volgen en inspelen op veranderingen als deze plaatsvinden.

  De verandering van Zwarte Piet is nog absoluut geen gemeengoed maar het is goed dat RTL aangeeft hierin op in te spelen als dat wel het geval is.

Reacties niet toegestaan