Jamie Oliver int deel van fooien personeel

Het personeel van de keten van Italiaanse restaurants van Jamie Oliver moet een deel van de fooien aan het bedrijf afdragen. Er is een conflict ontstaan tussen het bedienend personeel en het bedrijf. De werknemers voelen zich ,,geëxploiteerd".

Olivers Italiaanse keten telt, aldus de krant The Guardian, 42 zaken in Groot-Brittannië. Het bedienend personeel moet een heffing van 2 procent afdragen van de verkopen aan de tafels. Wie op een avond voor 1000 pond aan eten en drinken omzet, moet daarvan automatisch 2 procent, 20 pond, afdragen. Dat geld wordt geïnd van de fooien die de klanten per creditcard betalen.

De afdracht van 2 procent staat echter los van de fooien en juist daarover is het personeel boos. Zo kan de afdracht hoger uitvallen dan het daadwerkelijk ontvangen tipgeld. Het bedrijf van de beroemde kok noemt het systeem eerlijk, omdat onder anderen het keukenpersoneel een deel van de geïnde afdracht krijgt.

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  “Jamie Oliver int deel van tipgeld personeel”

  “De afdracht van 2 procent staat echter los van de fooien”

 2. Jaap Aap

  ALS(!) het geld niet in de zak van Jamie of zijn managers valt maar wordt gebruikt voor een extra uitkering aan het keukenpersoneel is het geen slechte zaak.

  Het bedienend personeel plukt uiteindelijk de vruchten van het werk dat het keukenpersoneel doet maar ziet daar lang niet altijd een evenredig deel van terug. Anders zou het zijn geweest als alle fooien in een pot gaan en onder ALLE personeel verdeeld wordt.

  • Blargh

   De Aap heeft duidelijk nog nooit (in een resto) gewerkt.

   (in antwoord op Jaap Aap)
   • Jaap Aap

    @disqus_XAGDiIhYAn:disqus weet duidelijk niets van/over @disqus_WNn15rDcXk:disqus en als te doen gebruikelijk, zwamt weer uit zijn vooringenomen nek. Weet nog altijd niet het verschil tussen ‘een andere mening’ of ‘oneens zijn met’ en geen kennis van zaken.

    Persoonlijk noem ik dat “dom”.

    (in antwoord op Blargh)
 3. Fritzy von Popsicle

  Wat een sukkel, en kan ook nog niet koken!

 4. Ko Herent

  Lispelende sukkel. Ik heb een enorme hekel aan dat imitatie popie Jopie gedrag en zijn ” Total different way of cooking”, NOT, en zijn “wacking it in”…
  Dat de Engelsen daar intrappen…. Maar ja Ramsey is net zo’n hufter.

Reacties niet toegestaan