Australisch accent is resultaat van hevig drinken

Het opvallende Australische accent is het resultaat van dronkenmanspraat, veroorzaakt door het heftige drankgebruik van de eerste kolonisten, aldus de Australische communicatie-expert Dean Frenkel. In een gepassioneerde oproep aan Australische scholen om de verbale vaardigheden van kinderen te verbeteren beweert hij dat het accent generaties geleden gevormd is, maar nog steeds van ouder op kind wordt doorgegeven. Volgens Frenkel werd de Australische talencocktail verrijkt door alcohol. De Australische voorouders werden regelmatig dronken met elkaar en door hun veelvuldige interacties met elkaar voegden ze onbewust dronkenmanspraat toe aan hun nationale spraakpatronen. Het Australische accent is zo een mix tussen Engels, Iers, Aboriginal en Duits en een vleugje dronkenmanspraat. De gemiddelde Australiër gebruikt slechts twee derde van de spraakcapaciteit en dat heeft invloed op de articulatie van bepaalde woorden, met het opmerkelijke Australische accent als gevolg. Zo ontbreken er regelmatig medeklinkers zoals de T (Impordant), de L (Austraya) en S (yesh). Ook worden klinkers uit gemak veranderd in andere klinkers: de A in E (stending), de I (New South Wyles) en de I in OI (noight). De meeste experts geloven dat het Australische accent ontwikkeld is uit een mix van dialecten bij het ontstaan van de kolonie. De bewoners bestonden toen vooral uit veroordeelden en kolonisten vanuit Groot-Brittannië en Ierland. Er zijn al verschillende verklaringen gezocht voor de unieke kenmerken van het Australische accent, zo zouden Australiërs mompelen om te voorkomen dat ze vliegen doorslikken.

Bron(nen):   Telegraph      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ignatius J. Reilly

  Jezus, het staat er gewoon: “Het Australische accent is zo een mix tussen Engels, Iers, Aboriginal en Duits en een vleugje dronkenmanspraat.”. Dus niet “Australisch accent is resultaat van hevig drinken”. Hoe moeilijk kan het zijn?

  • Rita Sanchez

   ‎‎‎

   .…my companion’s relative makes $97 working on a PC onIine……..A few days ago new McLaren F1 subsequent after earning 18,512$,,,this was my previous month’s paycheck ,and-a little over, $17k Last month ..3-5 h/r of work a day ..with extra open doors & weekly paychecks.. it’s realy the easiest work I have ever Do.. I Joined This 7 months ago and now making over $83, p/h..Learn More right Here….
   2tnj……
   ➤➤
   ➤➤➤ http://GlobalEmploymentReportsTopStarJobsFinders/Get/$97hourly… ❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦❦

   (in antwoord op Ignatius J. Reilly)
 2. johandevri

  Wat een flauwekul weer dit. ER zijn genoeg Aussies die NIEWT drinken of heel sociaal en die praten ook zo. Verder heeft Australie erg weinig Duitse emigranten gehad. Misschien bedoelen ze Nederlanders?(Dutch)

  • Jos

   Beter lezen. Er staat dat het zo oorspronkelijk gevormd is, niet dat de huidige bevolking zo spreekt omdat die dronken zou zijn.

   (in antwoord op johandevri)
 3. Lio

  Blijft een raar boerenvolk net zoals die hollanders

Reacties niet toegestaan