Slecht nieuws voor jongeren: hun economische vooruitzichten zijn in jaren niet zo beroerd geweest

Economie
vrijdag, 30 oktober 2015 om 14:42
welingelichtekringen header 1
De economische vooruitzichten voor jongeren zijn in jaren niet zo slecht geweest, zo luidt de conclusie van een groot . De Equality and Human Rights Commission heeft het grootste meta-onderzoek naar gelijkheid ooit gedaan in Engeland. Dit zijn enkele interessante bevindingen: Directeur van Equality Trust, Duncan Exley zegt hierover: ''Meer en meer mensen, meestal jongeren, hebben niet meer de kansen, die wij vroeger als vanzelfsprekend beschouwden. We zien graag dat onze kinderen een fijne baan hebben en een dak boven hun hoofd. We willen dat ze het beter hebben dan wij toen we jong waren, maar dat is niet mogelijk als de enige groep die echt profiteert van onze economie een kleine rijke elite is en hun kinderen.''
  • Jongeren hebben tijdens de crisis een veel grotere afname in inkomen en werkgelegenheid ervaren dan mensen in andere leeftijdscategorieën.
  • In vergelijking met vijf jaar geleden is het veel lastiger voor hen om economisch onafhankelijk en succesvol te worden.
  • Mensen onder de 34 hebben minder toegang tot fatsoenlijke huizen en goedbetaalde banen. Ook komt grote armoede bij deze groep veel vaker voor dan vroeger.
  • Tussen 2008 en 2013 is het loon van mensen tussen de 16 en 24 met ruim 80 cent per uur gedaald.
  • In de leeftijdscategorie 25-34 nam het gemiddelde salaris met bijna 2 euro per uur af.
Bron(nen): The Independent