Opnieuw kaapt iemand zendtijd voor een persoonlijke boodschap

Er was een beetje ophef vandaag in de Nieuwsquiz (dagelijks uitgezonden op Radio 1) toen een deelneemster uit Zwolle, ene Maaike, niet voor de quiz bleek te zijn gekomen maar zelf een onderwerp aansneed ('56:40). Voordat de vrouw hiermee kwam, leek zij al erg zenuwachtig en wist zijn nauwelijks een vraag goed te beantwoorden. Anders dan bij de NOS-indringer wiens 'boodschap aan het Nederlandse volk' wij nooit te horen kregen, kwam de vraag van de vrouw duidelijk over: 'Waarom wordt er niet bericht over General Clark?' Vermoedelijk doelde zij op de voormalige General Wesly Kanne Clark, die in het Amerikaanse leger diende en die voor de NAVO als Supreme Allied Commander de Operation Allied Force leidde. Clark zou, afgaande op wat er over hem te vinden is, als klokkenluider van het Amerikaanse leger gelden en een een boekje willen opendoen over de vermeende doelmatige destabilisatie van het Midden-Oosten. Zo stelt Clark dat Irak na 9/11 ten onrechte door Amerika werd binnengevallen en dat de Amerikaanse top terrorisme aan zeven landen wilde koppelen, namelijk na Irak ook aan Syrië, Libanon, Libië, Somalië, Sudan en Iran, en al deze landen in 5 jaar wilde binnenvallen. Na de aanslagen in Parijs heeft Clark ook dingen gezegd over hoe IS bestreden moet worden. Dit voor wat het waard is; de zendtijdkaapster uit Zwolle werd namelijk terecht en vakkundig door de presentatoren afgekapt.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Calhoun84

  Eeuwige gezeur van mensen die over de media klagen…. De media bericht bijna overal over maar je moet wel een krant lezen en niet alleen filmpjes op dumpert.

 2. Blargh

  ” terecht en vakkundig ”
  Hoezo terecht? Er mag niets tussen de , al lang niet van echt nieuws gemaakte, eenheidsworst dat tegenwoordig ‘nieuws’ genoemd wordt?

 3. wwoud

  Tsjonge, alsof de dagelijkse Nieuwsquiz zo onderhoudend is….

Reacties niet toegestaan