Rabbijn van de Kamp: ‘Antisemitisme is Joodse hobby’

Het antisemitisme neemt niet toe. Joden zeuren er alleen meer over. Lody van de Kamp, orthodox rabbijn in Amsterdam: “Voortdurend wordt de indruk gewekt dat het voor de Jood langzamerhand levensgevaarlijk is om in dit land te wonen. En dat is zo bezijden de waarheid.” “Voor veel Joden is antisemitisme een hobby geworden – om daar in te geloven en iets over te roepen. We zitten als Joden in Nederland echt vastgebakken in de slachtofferrol. Zo sterk dat het voor velen een tweede identiteit is geworden. Maar daarin wordt een hele grote denkfout gemaakt, want er is geen sprake van opkomend antisemitisme. Het heeft niets met de realiteit te maken. Door zo vast te houden aan die slachtofferrol, en overal antisemitisme in te zien, kom je als gemeenschap geen stap verder.” “Voorbeelden te over. Wat dacht je van wat er onlangs in Amstelveen is gebeurd? Joden protesteerden tegen de komst van een AZC – iets wat even daarvoor niet werd geaccepteerd van de bewoners van Woerden en Purmerend. Tussen die vluchtelingen zouden antisemieten kunnen zijn, waardoor Joden gevaar zouden lopen. Overal waar het woord antisemitisch valt, slaat het debat dood; het is zo’n zwaarbeladen onderwerp. Daarbij pakken media dergelijke geluiden maar al te gretig op. Zo werd ik op een gegeven moment door de EO gebeld of ik een gezin wist dat, door al dat antisemitisme, op het punt stond Nederland te verlaten. Het spijt me, maar ik ken ze niet hoor! Het merendeel van de Joden cultiveert de slachtofferrol, simpelweg omdat deze zo comfortabel is. Je wijst anderen als schuldigen aan en hoeft zo niet naar jezelf te kijken. Maar uiteindelijk beschadigt dit de gemeenschap, want het is zelfbevestigend.”

Bron(nen):   Volzin      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  Daar zijn ze idd goed in , slachtoffertje spelen. Die TACHTIG MILJOEN andere slachtoffers zijn totaal irrelevant

 2. Likoed Nederland

  Klopt niet, Van der Kamp is al een jaar of 20 geen praktiserend rabbijn. Zijn beroep is reisleider.

  • Blargh

   en daarom heeft hij ongelijk?
   Knal er op, is hier van toepassing.

   (in antwoord op Likoed Nederland)
  • Jaap Aap

   Hij mag dan sinds 1996 niet meer als rabbijn werkzaam zijn, dat maakt hem nog geen antisemiet. Het doet dan ook niets af van zijn betoog.

   Maar zoals in elke discussie pak je elk detail aan om de aandacht af te leiden van de kern van de zaak als deze je niet welgevallig is om er vervolgens een andere draai aan te geven die je beter bevalt of twijfel te zaaien. Rabbijn of niet, hij een nog altijd een jood, en een goed onderlegde op dit onderwerp, met een mening (die duidelijk de jouwe niet is).

   Houd je bij het onderwerp en reageer daar op voor de verandering.

   (in antwoord op Likoed Nederland)
 3. Jaap Aap

  Kamp is dus, tenniste volgens @LikoedNederland:disqus, een antisemiet :-)). Maar dat is natuurlijk onzin. Kamp zegt precies wat ik ook al jaren zeg, veel joden kruipen maar wat al te graag en snel in de slachtofferrol. Alleen ik ben een antisemiet maar wat is dan de jood die precies hetzelfde zegt?

  Dit gedrag is vergelijkbaar met het, even irritante, geschreeuw van “discriminatie” door iemand van een zwarte afkomst of andere minderheid terwijl hij/zij niet anders behandeld wordt dan de rest. Het ontkracht ook de echte gevallen van antisemitisme en discriminatie.

Reacties niet toegestaan