Politie vreesde voor doden op station Keulen

De politie in Keulen vreesde op oudejaarsavond dat er gewonden en zelfs doden zouden vallen in de chaos rond het station in de stad. In de stationshal en op het plein voor het station naast de beroemde Kölner Dom werden vrouwen beroofd en aangerand, maar dit werd pas een paar dagen later wereldkundig gemaakt door de Duitse autoriteiten. In een eerste persbericht op nieuwjaarsdag sprak de politie zelfs nog van een ''vreedzame'' stemming.

Uit een intern verslag van die avond bleek donderdag echter dat de politie ook die avond al wist dat het niet bepaald vreedzaam was rond het station. De politie bood vrouwen die uit de menigte waren gevlucht zelfs onderdak op het politiebureau. ,,Vrouwen met en zonder begeleiding moesten niets minder dan spitsroeden lopen door de zwaar dronken massa mannen op een manier zoals niet te beschrijven is", schreef een politiechef die dag in een intern verslag.

28 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Blargh

  “in de chaos” = eufemisme voor verkrachtende (moslim) honden die niemand en niets ontzien?
  Er is slechts een oplossing : radicale verwijdering met bruut geweld

 2. Legija

  Weer een laf excuus, geheel in de lijn van de politieke correctheid!

 3. Blargh

  “Eventually we had a situation where a large group of men were going after women. We did intervene and help. But I’ll admit that we were totally bewildered by it all. We have never encountered incidents like this before and we weren’t prepared for it,” Cologne Chief of Police, Wolfgang Albers, told RT.

  https://www.rt.com/news/328118-cologne-police-assaults-unprepared/

 4. kwikfit

  …. om daarna rustig te beweren dat er een ”vreedzame” stemming heersten…
  En, toen het uitkwam meteen te stellen dat het zeker en vast geen (verse) “vluchtelingen” waren, en waren ze dat toch …..dan staat er meteen een socioloog klaar om te verklaren dat dit soort gedrag van alle tijden en door elke bevolkingsgroep gepleegd wordt (want dan is het minder erg?)….

 5. Ignatius J. Reilly

  Ik mag hopen dat Merkel hierover gaat struikelen. En dat het niet correct rapporteren over dit soort ellende gaat leiden tot het aftreden van burgemeesters en politiechefs. Genoeg doofpot en censuur, aanpakken, nu!

 6. Apekool

  Dus, kieve lezers, stem de volgende keer niet op het establishment.
  Exit VVD, PvdA, D66, CDA, GL – het is 1 pot nat.

 7. Paulus

  Ik geloof van ” dat dronken ” niet zoveel. Klinkt mij ook teveel als excuus

 8. Ko Herent

  3hut moet echt met verlof zijn… Of ziek.

 9. Legija

  Politie….bang voor doden, welke doden, zij hadden gericht moeten vuren op dit geteisem!

 10. Ko Herent

  Typisch dat J.krass wel Het Laatste Nieuws citeert vandaag inzake een Belgisch reisbureau en Mallorca, maar niet de voorpagina hier plaatst. Ik heb hem hier voor me met interessant nieuws..

  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2577804/2016/01/07/Daders-waren-vooral-recente-Syrische-vluchtelingen-die-het-deden-voor-hun-seksueel-amusement.dhtml

Reacties niet toegestaan