Ophef over nieuwe baan zus koningin Máxima

De nieuwe Argentijnse president Mauricio Macri ligt onder vuur omdat hij een baantje heeft gegeven aan de 31-jarige zus van koningin Máxima, Inés Zorreguieta.

In een aantal Argentijnse media wordt haar aanstelling voor omgerekend 2760 euro bruto per maand niet alleen als vriendjespolitiek gehoond, maar ook in strijd met Macri's beleid. De centrumrechtse president probeert juist af te komen van de talrijke ambtenaren die door zijn linkse voorgangers zijn aangesteld zonder dat er dingen voor hen te doen zijn.

Onder de presidenten Néstor Kirchner en Cristina Fernández de Kirchner werden volgens critici van de Kirchners vele duizenden ambtenaren benoemd op functies zonder echte taken. Ze worden ook 'ñoquis' genoemd, naar een gerecht dat traditioneel aan het eind van de maand op tafel komt, vlak voor de salarissen worden uitbetaald. Macri's in december aangetreden regering wil de 'ñoquis' ontslaan.

Maar Inés Zorreguieta zou er nog eentje zijn. Het is ook niet helemaal duidelijk wat zij, in eerste instantie acht maanden lang, doet als ,,directeur van het kantoor receptie van de algemene directie van de administratie van de uitvoerend secretaris van de Nationale Raad ter Coördinatie van de Sociale Politiek van de President''. Het is een heel bijzondere aanstelling, omdat ze volgens de officiële stukken helemaal ,,niet aan de minimale functie-eisen voldoet''.

Het Nederlandse Koninklijk Huis heeft woensdag in een reactie beklemtoond dat koningin Máxima geen enkele rol heeft gespeeld bij de benoeming van Inés Zorreguieta in de Argentijnse raad voor coördinatie sociaal beleid.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. disqus_RinSh7fPr4

  Achja, kinderen van oorlogscriminelen hebben nu eenmaal een streepje voor.

  • Jaap Aap

   Nou, je moest wel diep afzinken om iets negatiefs te kunnen schrijven. Ongeacht of ze deze baan nu terecht of ten onrechte heeft gekregen, ze is haar eigen persoon. Spreek haar aan op haar eigen gedragingen, kennis en kunde en niet op die van haar ouders.

   Daarnaast was zij nog niet eens geboren toen haar vader zijn baan als onderminister van landbouw verloor. Zielig om dit iemand na te dragen. Is precies hetzelfde als het kind van een NSB-er verantwoordelijk te houden voor het foute gedrag van zijn of haar ouders. Bah!!!

   (in antwoord op disqus_RinSh7fPr4)
  • Burgermans

   Uw ouders waren lid van de NSB?

   (in antwoord op disqus_RinSh7fPr4)
 2. Oh_Oh_SarCastro

  Is een jaarsalaris van 33120 exorbitant veel daar ofzo? Ik zie het probleem niet dat iemand zijn of haar netwerk aanspreekt bij het vinden van een baantje.

  • Jaap Aap

   Er is inderdaad gen probleem als iemand z’n netwerk aanspreekt. Zo werkt het in het leven nu eenmaal.

   Maar dan moet er ten eerste wel een baan zijn en ten tweede moet de sollicitatie worden opengesteld voor iedereen zodat de belastingbetaler de beste kandidaat krijgt en dus waar voor z’n belastinggeld. Dat vergt een open en transparante selectieprocedure.

   Bovenstaande heeft echter meer weg van nepotisme en dus eigenlijk een vorm van fraude. Is uiterst corrosief en werkt NOOIT in het voordeel van de gewone man maar alleen voor de heersende bovenklasse.

   (in antwoord op Oh_Oh_SarCastro)

Reacties niet toegestaan