Groot-Brittannië kreeg 323.000 migranten

Groot-Brittannië zag het aantal binnengekomen migranten in het jaar tot september 2015 stijgen naar 323.000. Dat is 31.000 meer dan in het voorgaande jaar, blijkt uit donderdag gepubliceerde officiële cijfers.

In 2010 beloofde premier David Cameron de jaarlijkse instroom van migranten te beperken tot onder de 100.000. De nieuwe cijfers vergroten dan ook de druk op Cameron in de aanloop naar een referendum over het lidmaatschap van de Europese Unie.

Het statistiekbureau meldde ook dat de migratie van EU-burgers naar Groot-Brittannië werd geschat op 172.000 in het jaar tot september, een stijging van 158.000 in het voorgaande jaar.

Cameron heeft onlangs in onderhandelingen met de Europese Unie bewerkstelligd dat Groot-Brittannië mag korten op de sociale uitkeringen aan migranten uit de EU. Maar critici zeggen dat dit geen effect heeft om het aantal mensen dat naar Groot-Brittannië komt te verminderen.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Geen enkel land kan zo’n hoeveelheid economische immigranten aan.

 2. Bart

  In het klimaatdebat wordt door links vooruitgekeken naar 2050 of zelfs naar het jaar 2100. In het vluchtelingendebat wordt niet verder gekeken dan de neus lang is. Maar trek je deze lijn 50 jaar door dan kom je op 16,2 miljoen migranten. Die over het algemeen jong zijn en demografisch sterk zullen toenemen. In Duitsland is deze situatie nog extremer. Daar rekent met volgens de officiële cijfers (die tot nu toe altijd aan de lage kant waren) op 3,6 miljoen migranten in de komende vier jaar (tot 2020). Als je dat 50 jaar door telt kom je op 45 miljoen migranten.

  Bekijk je dit politiek correct, dan is er niets aan de hand. Extra arbeidskrachten om de vergrijzing tegen te gaan enz. Maar de praktijk is weerbarstiger. Alles waar links voor gestreden heeft in de afgelopen 100 jaar (vrouwenrechten, homorechten, sociale zekerheid en ga maar door) komt onder zware druk te staan.

  • Heldoppantoffels

   Vooral in de laatste alinea sla je de spijker op zijn kop. Links heeft de afgelopen decennia het hoofd in het zand gestoken, lekker irrealistisch deze mensen blijven verwelkomen.

   Ik wil geen PVV stemmen maar zie geen andere oplossing meer. Tegelijk realiseer ik mij dat uiterst rechts voor pijnlijke oplossingen gaat kiezen, helaas bieden de andere partijen helemaal geen uitweg anders dan lekker de poorten verder open zetten. Het betreft mensen die over het algemeen walgen van de Westerse manier van leven, maar ondertussen plukken de moslims wel graag de welvaart.

   Als het aan mij ligt dan gaan de vluchtelingen er allemaal uit en ook iedere moslim die religie boven een normale westerse leefwijze stelt.

   (in antwoord op Bart)
  • Jaap Aap

   Alles waar links voor heeft gestreden wordt door rechts onder druk gezet omdat de werkgevers zo nodig goedkope arbeidskrachten moesten hebben…

   (in antwoord op Bart)
   • Bart

    Ja daar zit een kern van waarheid in! Maar dan moet links zich toch nu hard maken om die zinloze immigratie te stoppen, toch?

    (in antwoord op Jaap Aap)
 3. Ko Herent

  Mijn lievelingsland….stop de vervuiling door nutteloze import …straks zie je in elk mooi dorp in Cornwall ook van die wezenlozen rondlopen met theedoeken op hun hoofd.

Reacties niet toegestaan