"Je kent me niet maar je zat in me. Daarom zijn we hier"

Samenleving
door Admin
vrijdag, 10 juni 2016 om 16:32
welingelichtekringen header 1
De verkrachtingszaak van de Amerikaanse student en topatleet Brock Turner was de afgelopen week uitgebreid in de media. Hij had dronken een meisje verkracht, dat bewusteloos was, omdat ze eveneens te veel gedronken had. Daarvoor kreeg hij zes maanden cel. Volgens velen veel te weinig, maar volgens de verkrachter zelf, zijn vader en zijn omgeving was de straf juist te hoog. In de rechtszaal legde het 23-jarige slachtoffer op indrukwekkende wijze uit waarom hij veel langer de cel in had gemoeten. Haar getuigenis wordt massaal gedeeld. Ze maakt duidelijk waarom alcohol nooit een excuus is om iemand te verkrachten. Hieronder een samenvatting van de brief die ze voorlas aan haar verkrachter:
Aangezien dit zijn eerste overtreding is, kan ik begrijpen waarom men mild wil zijn. Het is echter zo dat wij, als samenleving, niet iemands eerste aanranding of verkrachting mogen vergeven. Dat Brock een topatleet was op een prestigieuze universiteit moet worden beschouwd als een manier om duidelijk te maken dat aanranding tegen de wet is, ongeacht je sociale klasse.
Brock zal de rest van zijn leven bekendstaan als zedendelinquent. Ook ik zal voor de rest van mijn leven de herinnering aan zijn daden moeten meedragen. Ik hoop dat hij gedurende zijn tijd in de gevangenis de gepaste therapie krijgt. Ik hoop dat hij zijn straf aanvaardt en zichzelf uitdaagt om erna de maatschappij te betreden als een beter mens.
Bron(nen): De Morgen