Merkel roept migranten op tot tolerantie voor Duitse eetcultuur

Voor het eerst vraagt Merkel aan migranten om respect te hebben voor de Duitse eetgewoonten. "Men moet erop letten dat de diversiteit van ons aanbod, zoals wij dat gewend zijn, behouden blijft", stelde de Duitse bondskanselier in een videoboodschap.

De Duitsers houden van varkensvlees. Ze eten maar liefst 38 kilo per persoon per jaar. Ter vergelijking: kip staat op de tweede plaats met 11,5 kilo. Al in maart waarschuwde minister Christian Schmidt ervoor dat kantines het aanbod inperken uit respect voor moslims. "Ik stel met bezorgdheid vast dat varkensvlees van het menu wordt geschrapt", zei de politicus van de CSU.

Tijdens de videoboodschap mengde Merkel zich in het publieke debat en nam zelf stelling in. "Een maatschappij kan respect opbrengen voor iemand die zich aan bepaalde regels en gebruiken houdt uit religieuze overwegingen", meent de bondskanselier. "Aan de andere kant mag dit niet leiden tot een beperking van het aanbod voor mensen die andere gewoonten hebben. De tolerantie bestaat erin dat wij onze eetgewoonten niet moeten veranderen. Maar men moet wel aangeven in welke bereidingen varkensvlees verwerkt zit en ook opties zonder varkensvlees aanbieden in de kantines."

Bron(nen):   Het Laatste Nieuws