‘Familie Merthe zeer geëmotioneerd’

Burgemeester Rob Bats heeft vanmorgen gesproken met de familie van de 16-jarige Merthe, de aanstichtster van het Facebookfeest in Haren gisteren. De familie was zeer geëmotioneerd en hoopt alles op te kunnen lossen. Bats sprak met de vader van Merthe. De familie liet zware emoties zien en gaat gebukt onder de chaos die veroorzaakt werd door het Facebookfeestje. De burgemeester tegen De Telegraaf: “Ik kom van Sint Maarten, waar orkanen voorkomen. Het voelde alsof er zo’n orkaan aankwam. Eerst was het stil en rustig. Het leek goed te gaan en daarna sloeg het om.”

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Cornelis Berend

  Ik ben benieuwd met welke clausule de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering zich hier onderuit gaat wurmen.

  • Jannie Ooms

   De familie van Merthe kan niet aansprakelijk worden gesteld. Merthe heeft een haar nauwelijks aan te rekenen fout tijdig hersteld door op Facebook haar uitnodiging in te trekken. Ook de media hebben heel duidelijk gemaakt dat er sprake was van een vergissing en dat het ‘feestje’ niet door zou gaan.

   Merthe kon met de beste wil ter wereld niet verwachten dat haar foutje deze gevolgen zouden hebben.

   Dat er vervolgens toch allerlei tuig richting Haren trekt, is niet haar schuld. Merthe of haar familie aansprakelijk stellen is dusgeen haalbare kaart.

   Wel zouden alle aangehouden en te zijner tijd te veroordelen rotzooischoopers gezamenlijk aansprakelijk kunnen worden gesteld voor de veroorzaakte schade. Dat geeft nog eens een interessant juridisch probleem voor de verzekeringmaatschappijen.

   (in antwoord op Cornelis Berend)
   • Cornelis Berend

    Een WA verzekering is nou juist voor onopzettelijkheden. Relschoppers en vandalen worden voor hun acties natuurlijk niet gedekt door zo’n verzekering.

    (in antwoord op Jannie Ooms)
    • Jannie Ooms

     Nee, de WA-verzekering van de vandalen dekt dit niet. Ze moeten persoonlijk aansprakelijk worden gesteld, natuurlijk.

     (in antwoord op Cornelis Berend)
     • Cornelis Berend

      Net andersom, je wordt eerst persoonlijk aansprakelijk gesteld, en dan stap je naar je WA-verzekering of zij de kooltjes uit het vuur willen halen. Voor de vandalen zullen de kleine lettertjes afdoende zijn, ik ben meer benieuwd wat die kleine lettertjes zeggen over het per ongeluk aanvinken van ‘publiek’.

      (in antwoord op Jannie Ooms)
 2. Ron Kersten

  Het moet vreselijk zijn voor hen dat een leuke verjaardag voor Merthe er niet meer in zat. Ze heeft het weliswaar per ongeluk veroorzaakt, maar vergeet niet dat de relschoppers het dorp hebben afgebroken en niet Merthe en haar familie. Waarom zijn die mensen toch gekomen terwijl iedereen al dagenlang wist dat er geen feest was? Da’s puur om rotzooi te trappen !

 3. Chat Hippo

  De familie heeft niets op te lossen, dat dat meisje zich vergist is geen enkele grond om je te misdragen. De burgemeester had beter niet continu kunnen roepen dat er geen mensen moesten komen, en de media hadden er niet zoveel aandacht aan moeten besteden (of zelfs moeten oproepen erheen te gaan, zoals op 3FM en DWDD – diegenen gaan toch zeker helpen opruimen?).
  Maar dat is geen enkel excuus voor ‘lekker rellen’, slopen, jatten, bedreigen.
  In veel verzekeringspolissen is molest en oproer een uitsluitingsgrond, maar het zou verzekeraars sieren een uitzondering te maken.

 4. jumproom

  sterkte meid, TREK HET JE NIET AAN , jij sloeg geen 84 jarige man het ziekenhuis ins, jij stak niks in brand, je hebt niet eens opegroepen om massaal te komen, mensne maken misbruik van je . TREK HET JE NIET AAN!!

  veel sterkte Merthe !!!

 5. jumproom

  Als ik op facebook plaats dat iedereen in de sloot moet springen gaan ze het dan ook doen?? tuurlijk niet…. hmm geen slecht idee eigenlijk, ik denk dat ik op facebook ga plaatsen alle onnozele pubers die in haren de boel hebben staan afbreken, nu naar texel moeten gaan om dan vervolgens te zwemmen naar engeland :)) > en teken hier even een testament, dat al je bezittingen naar de 3e wereld landen gaan….

Reacties niet toegestaan