Drukker in treinen, rustig op de weg

Het is maandagochtend opvallend rustig op de weg, maar juist drukker dan normaal in de treinen. De NS denkt dat mensen vanwege de gladheid hun auto laten staan en voor het openbaar vervoer hebben gekozen.

,,Mensen komen naar het station om te kijken of er een trein rijdt en gaan dan mee. Maar we hebben wel te maken met een aantal storingen en doordat er minder treinen rijden, zijn ze ook voller. Bovendien moeten mensen er in verband met de verwachte sneeuw ook echt rekening mee houden dat hun terugreis er anders uit zal gaan zien'', aldus een NS-woordvoerder.

Op de weg was rond 08.30 uur de piek in de drukte al voorbij. ,,Normaal moeten we dan nog wel wat krijgen'', aldus de ANWB. ,,Er waren ook minder aanrijdingen. Mensen hebben blijkbaar toch het advies opgevolgd om niet naar het werk of andere afspraken te gaan. We zijn tevreden dat mensen het advies ter harte hebben genomen. We hopen dat dit vanmiddag ook te merken is als er weer sneeuw gaat vallen.''

De files ontstonden maandagochtend al vroeg. Mensen die toch de weg op gingen, hebben dat volgens de ANWB vroeger gedaan dan normaal.