Ajax bijna kampioen

Sport
zaterdag, 27 april 2013 om 23:26
welingelichtekringen header 1
Ajax heeft op bezoek bij NAC Breda een nuttige overwinning geboekt. In de eerste helft leek dat nog niet vanzelfsprekend, maar, maar vlak na rust wist Ajax de rollen snel om te draaien. De ploeg van trainer Frank de Boer heeft in de resterende twee wedstrijden nog één overwinning nodig om het kampioenschap veilig te stellen.
,,Nu staan we wel op matchpoint'', stelde trainer Frank de Boer zaterdag na de zege (2-0). ,,Volgende week voor eigen publiek tegen Willem II kunnen we de 32e landstitel binnen halen. De nummer 1 voor eigen publiek tegen de nummer 18. Dat mag niet meer fout gaan. Al moeten we het natuurlijk wel even doen. We moeten gewoon weer meters maken.''
De Boer zag een week na het teleurstellende gelijkspel tegen sc Heerenveen (1-1) weer een goed Ajax. ,,Natuurlijk, de eerste twee kansen waren voor NAC, maar je zag na een half uur dat ze het niet meer konden belopen'', zei hij. ,,We kregen steeds meer ruimte en het was lekker dat we in de tweede helft snel twee keer scoorden.''