Opwarming? Na Milaan-San Remo nu ook bergetappe in Giro ingekort

De allereerste grote wielerwedstrijd van het jaar, Milaan Sanremo, moest worden ingekort omdat het veel te koud was om de renners het hele traject te laten rijden. Maar dat was in maart. Nu, in de tweede helft van mei gaat het nog steeds niet goed tussen wielerwedstrijden en het weer. De Giro d'Italia rijdt vandaag niet naar Sestrière vanwege slecht weer in de Alpen. De zware bergetappe die voor zondag op het programma staat, wordt waarschijnlijk flink ingekort. Vanwege hevige sneeuwval zijn de Col du Mont-Cenis en de beruchte Galibier in de Alpen niet begaanbaar.De organisatie van de Giro zal de rit daarom noodgedwongen moeten inkorten. De 15de etappe van zondag zou oorspronkelijk over 150 kilometer gaan, van Cesena Torinese naar de top van de Galibier op ruim 2600 meter hoogte. Onduidelijk is nog hoe de gewijzigde route er uit zal zien, maar de Col du Télégraphe blijft waarschijnlijk wel onderdeel van de ingekorte rit. De Giro kwam ook in het nieuws omdat een van de kanshebbers, Sir Bradley Wiggens uitstapte. Ook de winnaar van de Giro van vorig jaar, Ryder Hesjedal, gaf op. Bij beide speelde het belabberde weer een rol

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Cornelis Berend

    Bijkomend voordeel: het is beter te doen zonder doping.

  2. Heldoppantoffels

    Na de geschreven signalen vanuit diverse wetenschappelijke kringen, is praktisch niet meer te verbergen dat het klimaat niet (meer) aan het opwarmen is.

    Dat is beslist geen oproep om alles maar weer op straat te dumpen, maar wel om minder overdreven te doen. En misschien is een klein onderzoekje op zijn plaats naar de invloed van (klimaat)lobbyisten op politiek en media.

Reacties niet toegestaan