Opvallende uitspraken binnen en over Oranje

De bekende voetbalanalytici gaan ervan uit dat er de komende dagen meer bekend wordt over de perikelen binnen Oranje. Een aantal spelers meldde al dat de sfeer niet hetzelfde was als tijdens het WK in 2010. Zo zei Wesley Sneijder dat er een lek in de groep iswaar hij zich aan stoort en dat sommige informatie niet naar buiten mag komen. Een aantal opvallende uitspraken tot nu toe.

Nigel de Jong over ‘het lek’ in de media aan Nusport. "Je moet je er niet aan ergeren, wat heel lastig is, want je ergert je er toch wel aan. Je hoort het, je weet het, je voelt het."

Johan Derksen in VI Oranje: ‘de beerput gaat snel open bij Oranje’.

Jack van Gelder in Studio Sportzomer: ‘Er is een moment geweest dat er tegen Klaas-Jan Huntelaar is gezegd: Als je nu je bek niet houdt, ga je het hotel uit.'

Wilfred Bouma zou een teamdokter van het Nederlands elftal een klap verkocht hebben nadat hij werd verzocht naar de dopingcontrole te gaan: ‘Ik heb hem absoluut niet geslagen’.

Bert van Oostveen
, directeur betaald voetbal KNVB: ‘Ik wil weten waarom al die andere ploegen fitter waren dan wij’.

Wesley Sneijder in VI: 'Ik moet op mijn eerdere mening terugkomen. Ik dacht dat er voor deze generatie nog meer kansen op eindtoernooien zouden komen. Maar nu denk ik dat er veranderingen gaan komen. Daar ontkom je niet aan na een mislukt toernooi.'

Bron(nen):   Voetbalzone  VI  NUsport