NBC houdt wéér TV-kijkers voor de gek

De Amerikaanse TV-zender NBC houdt zijn kijkers weer voor de gek. Er is al veel gedoe over dat de hoogtepunten uit Londen in de VS pas uren later - in prime time - verbrokkeld worden uitgezonden. Vervolgens blokkeerde Twitter, het account van de Britse journalist Guy Adams die kritisch schreef over de berichtgeving van NBC. Twitter heeft grote commerciele belangen bij de Olympische Spelen en wil NBC niet voor het hoofd stoten En nu is er weer gedoe rond de Russische turnster Ksenia Afanasyeva. Die maakte tijdens haar grondoefening een dramatische fout. Daardoor hadden de Amerikanen eigenlijk al gewonnen. Maar Amerika mocht dat niet zien want dan was de spanning er vanaf. De tussenstanden en de fout van Ksenia Afanasyeva bleven dus onzichtbaar. NBC behandelt de Olympische Spelen als een speelfilm. Fictie is ondergeschikt aan feiten: Als het maar spannend is en veel geld oplevert.  Mark Lazarus, baas bij NBC, zegt: "Sommige kritiek is terecht. We luisteren er naar."  

Bron(nen):   Deadline.com  HuffPost    

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  Amerika, het nieuwe Noord Korea!
  Zit er voor kijkers uit de US een landenblok op het internet of zo?
  Ik heb hier 4 sites waar alle streams doorlopend en live te bekijken zijn.
  Zelfs met een landenblok zijn er vele mogelijkheden om een IP adres te nemen zodat je gewoon kunt kijken.
  Ik dacht dat ze daar slimmer waren…

 2. Edward_II

  Charles, ‘tv’ schrijf je met kleine letters, die komma na ‘Twitter’ hoort er niet, ‘maar’ is een verbindingswoord en staat dus nooit aan het begin van een zin en ik vermoed dat je “Feiten zijn ondergeschikt aan fictie” bedoelde.

 3. RhodBerth

  En dat gebeurt bij ons niet bij spannende ronden in de voetbal competitie…. dat de uitslagen nog even worden achtergehouden om de spanning erin te houden…. sneue anti amerika kritiek.

  • Mo Meta

   Oh, Facebook en Twitter censureren in Nederland alle uitslagen van de Eredivisie?

   (in antwoord op RhodBerth)
 4. André Somers

  “NBC behandelt de Olympische Spelen als een speelfilm. Fictie is ondergeschikt aan feiten”

  Andersom wellicht?

Reacties niet toegestaan