Italiaanse prijs voor Verstappen

Sport
door anp
zondag, 17 juli 2016 om 22:16
italiaanse prijs voor verstappen1468786833
BRISIGHELLA (ANP) - Max Verstappen heeft zondag de Trofeo Lorenzo Bandini gekregen, een Italiaanse prijs die ieder jaar wordt uitgereikt aan iemand die een bijzondere prestatie heeft geleverd in de autosport. De achttienjarige Nederlandse sensatie in de Formule 1 ontving de enorme trofee in het Italiaanse dorpje Brisighella. De prijs is vernoemd naar Formule 1-coureur Lorenzo Bandini, die in 1967 overleed bij een crash in de Grote Prijs van Monaco.
Verstappen kreeg de prijs voor zijn opzienbarende prestaties afgelopen seizoen in de koningsklasse van de autosport. Als jongste debutant ooit in de Formule 1 reed hij 49 punten bij elkaar in een bolide van Toro Rosso. Tijdens het huidige seizoen stapte Verstappen na vier races over naar Red Bull. Hij won direct de Grote Prijs van Spanje en eindigde daarna nog twee keer op het podium.
De Trofeo Lorenzo Bandini ging eerder naar onder anderen Michael Schumacher, Sebastian Vettel, Lewis Hamilton en Daniel Ricciardo. Vorig jaar kreeg de dominante renstal van Mercedes deze prijs.