Wordt John McAfee de nieuwe CEO van Microsoft?

Je hoeft maar één grafiek te zien om het vertrek van CEO Steve Ballmer bij Microsoft te begrijpen. Microsoft heeft afgelopen jaren volledig de boot gemist op mobiel en tablets. En dat wordt het leiderschap van Ballmer aangerekend.

[caption id="" align="aligncenter" width="400"] Verkopen Apple & Android devices afgezet tegen PC verkoop.[/caption]

Typerend was dan ook de herintroductie van de ‘Start-knop’ in de Windows 8.1 update van gisteren. Microsoft heeft duidelijk behoefte aan een leider die de innovatie weer terug kan brengen.

De excentrieke John McAfee deed deze week een verkapte sollicitatie bij Fox nieuws. Hij wordt gezocht door de politie in verband met een moordzaak in Zuid-Amerika, is bekend van uitgesproken meningen, experimenten met drugs, gezwaai met wapens en het aanzwengelen van de antivirusindustrie. Ondanks deze uitspattingen is hij nu bezig met het interessante project ‘D-Central’ om consumenten te beschermen tegen de spiedende ogen van de NSA. Tijdens het interview wilde hij nog even reageren op de vacature van CEO bij Microsoft, zoals alleen hij dat kan: “I’d be bored silly if I ran Microsoft”...

Bekijk het interview:

http://www.youtube.com/watch?v=IBfz9VRmFPQ

Bron(nen):   WappZapp      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Microsoft is nooit een innovatief bedrijf geweest. Ze zijn vooral groot geworden door het zakelijke instinct van Bill Gates en een enorme dosis geluk toen het PC-tijdperk begon en IBM een operating system voor de PC zocht. De markmacht die Microsoft met MSDOS verkreeg hebben ze 30 jaar lang weten te ge/misbruiken om initiatieven van anderen over te nemen. Het bijzondere van wat er nu gebeurt met mobiel, is dat het voor het eerst niet lijkt te lukken om het initiatief over te nemen.

  • Oh_Oh_SarCastro

   Zou u mij een voorbeeld van een onderneming/ondernemer kunnen geven die succesvol is geworden zonder een behoorlijke dosis geluk??

   (in antwoord op kletsmajoor)
   • Tegendraads

    Vergeet niet dat geluk in de regel wordt afgedwongen door vaardig handelen.

    (in antwoord op Oh_Oh_SarCastro)
   • kletsmajoor

    Ik begrijp je vraag niet helemaal, geloof ik. Bedoel je dat een bedrijf alleen succesvol kan worden als het geluk heeft? Of bedoel je dat -achteraf gezien- elk succesvol bedrijf geluk lijkt te hebben gehad?

    (in antwoord op Oh_Oh_SarCastro)
  • Eddie

   Want bedrijven zoals Apple zijn natuurlijk wel innovatief? Maar jongens toch, zij doen nu net hetzelfde als microsoft 20-25 jaar geleden. Erger nog, zij houden bewust innovatie achter om een half jaar later uit te brengen als een nieuwe versie van hun iPhone, IOs of andere zever.

   Ik herinner mij de presentatie nog van Steve Jobs bij de aankondiging van de Iphone. Hoe innovatief, was hij vergeten dat er toestellen bestonden die dat allemaal al konden. Al moet ik toegeven dat de functionaliteit van de IPhone een pak logischer ineen zat als de toen bestaande smartphones.

   Microsoft is zeker innovatief, windows 8 was een goed begin, zeer doordacht en makkelijk te gebruiken. Alleen waren ze zo’n 2 jaar te laat. Iedereen weet dat Windows phone 7.5, 7.8 en 8 goede producten zijn, ik heb er zelf weinig problemen mee ondervonden, maar ook hier weer veel te laat gelanceerd en dus veel te weinig apps. en dat laatste ligt dan vooral aan de niet hippe merknaam.

   Microsoft staat voor vele jongeren als oud en versleten. De verjongingskuur zou goed gemarcheerd hebben, maar ze zijn te laks geweest. Ze waren iets te marktzeker en zullen net als het door hen net overgenomen Nokia op de blaren moeten zitten. Maar zie wederom naar Apple, die hebben hetzelfde meegemaakt tussen 1990 en 2005.

   (in antwoord op kletsmajoor)

Reacties niet toegestaan