Dit zijn de 'ouders' die het blonde meisje hebben gestolen

Samenleving
door Gerard Driehuismaandag, 21 oktober 2013 om 19:35
welingelichtekringen header 1
Sinds eind vorige week vraagt de Griekse politie zich af wie de echte ouders zijn van het 4-jarige blonde meisje dat werd gevonden in het gezin van Roma's. Er is nu door de politie ook een foto beschikbaar gesteld waarop de vrouw en de man staan die zich voordeden als de ouders van het meisje. Ze heten Hristos Salis en Eleftheria Dimopoulou DNA-onderzoek wees uit dat het kind in geen geval dat van de ouders is. Maar die hebben nu een nieuw verhaal: het kind is geadopteerd van haar biologische moeder. Dat liet de advocaat van het stel weten. De twee worden aangeklaagd voor de ontvoering van het kind, dat zij Maria noemen. Ze verschijnen vandaag voor rechter.
maria 2708800b 440x274
Volgens hun raadsman Kostas Katsavos hadden zij toestemming gekregen van de biologische moeder om zich over het meisje te ontfermen. Volgens Katsavos was de adoptie dan wel niet legaal, maar hij gaat ervan uit dat de biologische moeder snel wordt gevonden en dat zij het verhaal van het Roma-stel zal bevestigen. 'Ze houden van haar en verzorgen als een eigen kind,' vertelt hij aan CNN.
Het meisje is ondergebracht bij een kinderopvangorganisatie.Volgens de politie heeft de Griekse ‘moeder’ van het meisje twee verschillende identiteitskaarten. In de ene hoedanigheid heeft ze vijf dochters en een zoon, in de andere is ze moeder van vier meisjes. In vijf maanden tijd, van juni tot november 1993, zou ze drie kinderen hebben gekregen, en van oktober 1994 tot februari 1995 nog eens drie kinderen.
Bron(nen): CNN