Hoe zorg je dat je huis onzichtbaar is op Google Maps?

Bijna elk huis kun je opzoeken op Google Maps. Met de Streetview-functie kun je de straat bekijken, de tuin en het huis zelf. Maar wil je wel dat iedere vreemdeling jouw huis kan vinden? Zo niet, dan kun je het laten blurren.

Google Maps
Zoek je huis op en klik op Streetview. Je ziet dan je huis als een foto. Klik op de drie verticale puntjes linksboven (of rechtsboven in de app). Kies dan voor 'report a problem' of 'probleem melden'. Je kunt dan een formulier invullen met daarbij de afbeelding van je huis met een rood vierkant erin. Zorg dat het rode vlak precies het gedeelte bedekt dat je wilt laten blurren. Vul je e-mailadres in en klik op verzenden. Google zal dan de afbeelding van je huis vervagen.

Apple Maps
Bij Apple Maps heet de Streetview-instelling 'Look around'. Zoek je huis daarin op en kijk of het zichtbaar is. Is dat het geval en wil je het blurren, stuur dan een e-mail naar MapsImageCollection@apple.com. Geef aan welk huis je geblurd wil hebben en houd in de gaten of dat ook daadwerkelijk gebeurt.

Bron(nen):   Popsci