Cornflakes tegen masturbatie en chips door wraak: de oorsprong van producten

Cornflakes tegen masturbatie John Harvey Kellogg was arts en tegen zelfbevlekking, immers, masturbatie kon leiden tot stramme gewrichten, acné en epilepsie. Hij dacht dat voedsel met een zwakke smaak mannen zou laten stoppen met de hand aan zichzelf te slaan en ontwikkelde daarom zijn ontbijtgranen. Zijn huwelijk was ook niet zo spicy: Kellogg en zijn vrouw sliepen apart en de relatie was platonisch.   Suikerspin bedacht door sluwe tandarts Niet dom maar sluw is het wel om als tandarts te investeren in een elektrische suikerspinmachine. William Morrison was voorzitter van de tandartsenfederatie van de staat Tennessee maar is vooral beroemd door deze gewiekste zet.   IJsjes zijn een ontdekking van een kind Frank Epperson  (11) liet op een koude nacht water met poedersuiker en een roerstokje buiten staan en de volgende dag ontdekte hij de ijslolly   Chips door boze kok Een ontevreden klant stuurde zijn frieten terug naar de keuken want ze waren hem veel te dik gesneden. Dit viel niet goed bij de kok, die uit wraak heel dun gesneden friet met teveel zout serveerde. Wat vervolgens niet te versmaden bleek te zijn.   Snickers door een paard De familie Mars (van de Marsrepen) hadden een paard dat Snickers heette. Toen ze in 1930 een nieuwe reep lanceerden, vernoemden ze de reep naar hun paard.   Meer bij het AD

Bron(nen):   AD      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. André Somers

  De laatste past natuurlijk van geen kanten in het rijtje. De vraag was waar de snacks vandaan kwamen, niet hoe ze aan hun naam kwamen. Dus: wat is de _oorsprong_ van de Snickers reep?

 2. Mo Meta

  Ijs is ontdekt door de Chinezen, meer dan 4000 jaar geleden. Maar Amerikanen houden er van om credits te nemen voor uitvindingen. Cornflakes zijn per ongeluk uitgevonden door de broer van JH Kellog en niet door JH zelf. Daarnaast waren ze niet uitgevonden om masturbatie tegen te gaan, dat is gewoon een broodje aap.
  William Morrisson was een tandarts maar ook een uitvinder die meerdere dingen heeft uitgevonden.Er zat geen tandarts complot achter de uitvinding van de suikerspin maar interesse in voedsel en in die periode de werking en mogelijkheden van suiker.
  Chips is uitgevonden door Crum maar niet uit boosheid maar omdat de klant hele specifieke wensen had over hoe hij aardappels wilde consumeren.

  Oftewel: factchecking is nog steeds een hinderlijk klusje voor de “journalistiek” tegenwoordig.

  • harrr

   Hier is geen journalistiek, Hooguit het blind copy-pasten van suffe wist-u-dat-lijstje en nog suffere top-x-lijstjes

   (in antwoord op Mo Meta)
  • Zonnestraaltje

   factchecking is niet de sterkste kant van deze site.

   (in antwoord op Mo Meta)

Reacties niet toegestaan