Alle baby’s huilen, maar hoeveel is teveel?


Alle baby's huilen. Dat een baby vaak huilt, betekent dus niet dat het een huilbaby is. Een baby kan immers niet zoveel anders dan huilen als hij (zij) iets wil. Eten bijvoorbeeld, of een schone luier.

Maar er zijn ook baby's die problematisch veel huilen. We noemen een kind een huilbaby als de baby minstens drie uur op een dag, drie dagen per week, drie weken achterelkaar, huilt. Of als de ouders het huilen van hun kind als problematisch ervaren.
Het gaat over verder gezonde baby's met overmatig, ontroostbaar huilen.
Er zijn geen algemeen aanvaarde behandelingen voor het probleem, maar beperkt bewijs suggereert dat probiotische druppels kunnen werken, schrijft de medisch redacteur van de New York Times.
De meeste baby's groeien er rond de leeftijd van 4 maanden uit.
Als je als ouders van een huilbaby gek wordt, vraag dan vrienden of familie om je een pauze te gunnen, of laat de baby 20 tot 30 minuten op een veilige plaats terwijl je bijkomt.
Nieuw onderzoek suggereert dat het vele huilen van sommige baby's verband kunnen houden met de bacteriën die voor het eerst de darm van het kind koloniseren of met een familiegeschiedenis van migraine.

Bron(nen):   New York Times