Schieten of passen?

Basketballers vinden het wel eens moeilijk om het juiste moment te kiezen om te schieten. Ze gebruiken hun intuïtie om te beslissen of ze gaan voor een schot op de basket of om te passen naar een medespeler, maar hun intuïtie heeft het niet altijd bij het rechte eind. Dat blijkt uit een recent gemaakt wiskundig model. Volgens het model zijn er een hoop NBA spelers die kansen missen om te scoren doordat ze te behoudend spelen en er voor kiezen om de bal te passen.

Zodra basketbalteams de bal veroveren kiezen ze er op dit moment meestal voor om de bal rond te passen en niet meteen voor een schot te gaan. Volgens het wiskundig model is dit echter niet de juiste keuze. Het zou namelijk lonen om sneller te schieten.

Het model is gemaakt door Brian Skinner en hij geeft aan dat het model de basketballers in het veld niet zal kunnen helpen. De basketballers hebben uiteraard niet de tijd om goed na te denken voordat ze schieten of passen. Het zou echter wel een goed hulpmiddel zijn om na de wedstrijd te kijken of de speler de juiste keuzes maakt. Aan de hand daarvan kan de speler er in het veld wel beter op letten.

Bron(nen):   The Huffington Post