Welingelichte Kringen.nl
MAANDAG 29 AUGUSTUS 2016 

Only in Taiwan: gokken om de resterende levensduur van terminale kankerpatiënten

Only in Taiwan: gokken om de resterende levensduur van terminale kankerpatiënten
Door - donderdag 10 januari 2013, 12:55 in categorie: Samenleving

In Taiwan maken lokale media melding van een nieuwe miljoenenbusiness: wedden op de dood van terminale kankerpatiënten. Volgens het lokale tijdschrift ‘Next’ zou er op het tijdstip van de dood van zwaar zieke kankerpatiënten gegokt kunnen worden. Een lucratieve onderneming: de omzet zou in de tientallen miljoen euro’s lopen. Zelfs artsen wagen een gokje, stelt het blad.

Hoe het werkt? Gokkers kunnen bij verschillende organisaties die als dekmantel voor gokpraktijken functioneren inzetten op de dood van een patiënt. De gokoperaties betalen tot driemaal de inzet uit wanneer de patiënten binnen één tot zes maanden na een voorspelling overlijden. Volgens ‘Next’ zijn de gokkantoren in één en dezelfde straat te vinden en kreeg die straat ondertussen de bijnaam de ‘doodsgokstraat’.

De verdachte organisaties wijzen de beschuldigingen van de hand. Ze ontkennen de banden met de gokbranche en stellen dat ze patiënten juist helpen door te delen in de begrafeniskosten. De politie onderzoekt de zaak.

Bron(nen):   AFP  Shanghaiist   
  • Templein

    Is er geen wet tegen uitlokking van criminaliteit?

    Als er grote financiële belangen op het spel staan, zijn er heel wat middelen te bedenken om de dood op jouw betday te regelen.

    Wijlen schrijver Belcampo heeft een mooi verhaal over een statisticus. Die kon het aantal doden voor het komende jaar exact voorspellen. Behalve dat ene jaar. Op oudejaarsavond constateerde hij dat hij 1 dode te weinig had voorspeld. Toch slaagde hij dat jaar opnieuw met een exacte voorspelling. Je mag 3 x raden of hij van die glorie in het nieuwe jaar nog kon genieten.