Felle strijd om de kat van Karl Lagerfeld

Rond Choupette, de kat van wijlen Karl Lagerfeld, woedt een heftige strijd. Lagerveld hield bij leven van zichzelf en van Choupette. Choupette erfde dus een huis en levenslang kattengeluk. Daartoe kreeg een van de twee vertrouwelingen, zijn huishoudster Françoise Caçote uit de erfenis een villa en geld om van te leven, onder de voorwaarde dat zij Choupette adopteert.

Daarnaast is er een tweede vertrouwelinge, de Amerikaanse Ashley Tschudin. Die verdiende al voor de dood van Lagerfeld aan Choupette, door het dier beschikbaar te stellen voor spotjes en door Choupette's instagram-account.

Maar huishoudster Françoise Caçote vindt dat zij de eigenaar is van de kat en dus ook van de inkomsten van de kat. Die zouden in de miljoenen per jaar lopen, schrijft ABC. De twee maken nu ruzie over de rechten op de inkomsten van de kat.

Het is een van de knopen in de afwikkeling van de erfenis van Lagerfeld. Die is nog op geen stukken na afgewikkeld. Alleen de kat heeft zijn erfdeel gekregen en dus ook de huishoudster die voor hem zorgt

Bron(nen):   Welt