Documentaire vernietigend over ‘hypocriete’ Meghan Markle

Een nieuwe documentaire over Meghan Markle schetst geen positief beeld van de hertogin die met de Britse prins Harry is getrouwd.

De docu in de Australische tv-show '60 minutes' is wel erg controversieel, voornamelijk omdat de extreemrechtse tv-persoonlijkheid Katie Hopkins (die vluchtelingen ooit kakkerlakken noemde) uitgebreid aan het woord komt. Hopkins noemt Meghan een leeghoofd en “de grootste hypocriet die er is.”

Ook vriendin Lizzy Cundy heeft geen goed woord over voor de Amerikaanse Hollywoodster. “Ze is manipulatief vergeleken met vroeger”, klinkt het. “Toen ik Meghan leerde kennen wist ik niet eens dat ze bekend was. Ik vond haar geweldig. Ze was vriendelijk, wilde goed zijn voor iedereen door selfies met hen te nemen en ze genoot met de juiste regelmaat van een drankje”, vertelt Lizzie. “Ik wist dat ze op zoek was naar een man, liefst eentje die beroemd was, maar zelfs in mijn wildste dromen had ik nooit gedacht dat ze de vrouw van prins Harry zou worden. Daarna zag ik een hele andere kant van haar.”

Veel mensen reageren met afschuw op de documentaire. Ze betichten Hopkins van racisme en noemen Lizzie gewoon heel jaloers. Zo schrijft actrice Mia Farrow dat Meghan “intelligent, vol medeleven en beeldschoon is”.