35 fouten in James Bond Skyfall

Hoewel de nieuwe James Bond-film Skyfall zo'n 85 miljoen euro heeft gekost, bevat de film toch 35 fouten. De website moviemistakes.com concludeerde daarmee dat Skyfall op de tweede plaats staat in de lijst van films met de meeste fouten. Op de eerste plek staat Men in Black III met 63 fouten. Een klein overzicht van de ergste filmfouten uit Skyfall:
 • In de eerste achtervolgingsscène vliegt een vrouwelijke agente door de voorruit van een jeep. In het volgende beeld rijdt de jeep verder met een intacte voorruit.
 • James Bond begint het gevecht op het dak van de trein met klassieke schoenen aan. Hij eindigt het gevecht met enkellaarzen aan.
 • In een scène zet M. haar handtas op de grond. In het volgende beeld is de handtas opeens verdwenen.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Karel Kritisch

  Erg slordig allemaal maar het is nog niets vergeleken met ‘Return to the hiding place’ uit 2011. In deze film die zogenaamd in de oorlog van ’40-’45 speelt maken ze echt een kapitale fout. Terwijl de hoofdpersoon door het centrum van Haarlem fietst zie je gewoon nog wat moderne auto’s staan en rijdt de snuiter langs een bord met een modern politielogo. Pffff ik kan er nog kwaad om worden dat ik die film ooit heb gehuurd. Wat een afgang.

 2. catchit64

  Ik heb wel eens begrepen van iemand uit de film industrie dat er soms opzettelijk fouten in zitten om op die manier nog meer aandacht te krijgen voor je film.
  Sommige fouten zijn echt knullige vergissingen maar een paar andere schoenen aantrekken heeft veel weg van een opzettelijke aandachttrekker.

 3. RhodBerth

  Dat komt meestal gewoon door de montage. Beelden worden op een andere plek in de film geplaatst, waardoor de continuiteit niet meer klopt. Het is dan niet te doen om zo’n scene helemaal opnieuw op te nemen. Dit zal wel het geval zijn met dat ‘voorruit’ geval.

 4. koperen

  Uit de film The Party (1968) waarin Peter Sellers een “accident-prone” Indiaase acteur is:
  Director: Cut dammit! Cut! Mr Bakshi.
  Hrundi V. Bakshi: Yes, Sir?
  Director: Has it occurred to you that the period of our picture is 1878?
  Hrundi V. Bakshi: Oh, yes indeed sir. I am well aware that that is the period of the film. 1878.
  Director: Mr. Bakshi, are you also aware that in 1878 they weren’t wearing underwater watches?
  Hrundi V. Bakshi: Yes sir, I know that. They had not even been invented.
  Director: Got the time?
  Hrundi V. Bakshi: Yes, it’s…
  [looks at his underwater watch]
  Hrundi V. Bakshi: Oh my God.

Reacties niet toegestaan