Splinter Chabot uitgeroepen tot Best Geklede Man

Splinter Chabot is donderdag door jury en lezers van Esquire uitgeroepen tot Best Geklede Man van 2019. De presentator en voormalig JOVD-voorzitter kreeg de bijbehorende award uit handen van hoofdredacteur Arno Kantelberg tijdens een feestelijke ceremonie in Amsterdam. Son Mieux won de prijs voor Best Geklede Band.

De jury roemde Splinter, de 23-jarige zoon van Bart Chabot, voor het feit dat hij vaak de grens opzoekt. Het publiek in de zaal gaf de doorslaggevende stem in de verkiezing. Voor het eerst in de 22-jarige geschiedenis van de uitverkiezing was er namelijk een gelijkspel. De andere genomineerden waren 3FM-dj Frank van der Lende, rapper en zanger Willem de Bruin, Telstar-voorzitter Pieter de Waard, medeoprichter van kledingmerk Patta Edson Sabajo, producer Yung Felix en voetbalanalist Kenneth Perez.

Vorig jaar ging Streetlab-presentator Daan Boom met de titel aan de haal. Hij voegde zich in het rijtje van eerdere winnaars als Klaas Dijkhoff, Bram Moszkowicz en Jules Deelder. Ook Achmed Akkabi, Michiel Huisman en Humberto Tan werden al eens uitgeroepen tot Best Geklede Man.