Sander van de Pavert wil dat ‘Willie’ blijft

"De koning is echt een Haagse vent." Dat zei Sander van de Pavert, de man achter Lucky TV in de talkshow Jane. Hij was daar uitgenodigd om over Koningsdag te praten. Sander had ook een verrassing voor de kijkers, want hij had een nieuwe ‘Willie’ gemaakt.

Het was deze Koningsdag even wennen voor Sander. Aan Eva Jane vertelde de tv-maker dat hij voor DWDD tijdens de vorige Koningsdagen altijd erg in de weer was. Hij keek dan de hele dag tv en maakte aantekeningen. Daarna moest hij snel iets bedenken en teksten inspreken.

Deze Koningsdag had Sander wel even gekeken. De toespraak van de koning kon hem niet zo bekoren en hij was ook niet ondersteboven van de prinsessen die met Skype in de weer waren. "Kinderen kunnen best wel even een Skype-gesprekje doen", zei hij. Toch vond hij het "wel geinig" om naar te kijken.

Skypen

Nu DWDD gestopt is, probeert Sander ‘Willie’ een beetje links te laten liggen, maar toen hij maandagmiddag zag dat de koninklijke familie met videogesprekken in de weer was, kreeg hij toch weer zin om een filmpje te maken. In zijn filmpje spreekt ‘Willie’ met Paul van Vliet en kapt hij dat gesprek nogal bot af. Prinses Amalia praat met een man die op meer uit lijkt te zijn dan alleen een leuk gesprekje met het meisje. Moeder Máxima grijpt dan ook in.

"Het is veel te leuk om het te blijven doen", zei Sander over zijn nieuwe filmpje. Hij zei dan ook dat hij doorgaat met het maken van ‘Willies", zoals hij zijn filmpjes over Willem-Alexander noemt.

Ook vertelde Sander dat hij in het begin erg gezocht had naar de stem van ‘Willie’. Hij koos uiteindelijk voor plat Haags omdat het dicht bij hemzelf stond en omdat de koning volgens hem "een echte Hagenees is".