Van Royen: ‘Het twitteren van naaktfoto’s is sterker dan mezelf’

Bestsellerauteur Heleen van Royen (48) had door haar scheiding van echtgenoot Ton last van paniekaanvallen. Zij overwon deze crisis door zich te focussen op haar nieuwe roman. De Hartsvriendin. Ze zegt niet waarom ze is gescheiden.  'Ton en ik hebben dat zo afgesproken'. Maar blij is ze er niet om. Haar kinderen zijn nu het belangrijkst, dan komt haar carrière en vervolgens moet ze haar verdriet om haar kapotte huwelijk verwerken, zegt ze tegen het AD.  'Ik had het zo druk met dit boek, die pijn heb ik geparkeerd. Ik moet rouwen.' Maar met haar bulderende lach, haar hoge hakken en ultrakorte rok - 'mijn glamouruniform' - oogt ze bepaald niet als een treurende single. 'Toch heb ik nog steeds moeilijke momenten. Schrik wakker door paniekaanvallen. Sowieso vind ik de nachten altijd moeilijker dan de dagen. Word ik wakker met bonkend hart, denk ik: wat heb ik gedaan? Wat is er gebeurd? Hoewel er niemand dood is, blijkt die scheiding toch een enorme verandering.'
 En waarom ze steeds naaktfoto's de wereld in twittert? 'Ik ben toch nog steeds een vrouw, een seksueel wezen met erotische gevoelens. Dat stopt toch niet na je 40ste. Als ik mezelf in de spiegel zie denk ik soms: het ziet er mooi uit. Dat moet ik vastleggen. Ik ben wel benieuwd wanneer het ophoudt. Hoelang kom ik ermee weg? Wat mezelf betreft rek ik het keihard tot mijn 100ste. Overigens zie je op die foto's maar een klein stukje tepel, meer niet. Vanwaar al die ophef? Er wordt gesproken over pornoficatie in Nederland, maar eigenlijk zijn we preutser dan ooit.'

Bron(nen):   AD      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Heleen is niet volwassen, gedraagt zich als een meisje van 16. En wil aandacht, zoals ieder meisje van 16. Overigens vind ik het tijd dat Welingelichtekringen.nl eens moet stoppen met het vermelden van dit soort pulp. Het lijkt wel De Telegraaf.

  • kletsmajoor

   Ter verluchtiging van de dagelijkse nieuwsstroom lees ik dit soort berichten ook. Het moet niet de overhand krijgen maar tot nu vind ik dat wel.nl de balans aardig weet te vinden.

   En eerlijk gezegd heeft Van Rooyen wel een punt over dat steeds preutser worden van Nederland. Het lijkt of we het preutse angelsaksische denken steeds meer overnemen. 30 – 40 jaar geleden zou niemand een probleem hebben gemaakt van een halve blote tepel.

   (in antwoord op Dead Silence)
  • Marcel van Houten

   Wat een trutje ben jij, misschien moet jij gewoon een eigen website beginnen en die runnen zoals het jou goeddunkt?

   (in antwoord op Dead Silence)
 2. zo maar iemand

  Een vervelend mens is het.

 3. jan bosscher

  Toch een matennaaister, sorry.

 4. Kamikaazkop

  48 jaar? Ziet er nog goed uit maar hoop toch echt dat ze hier op een gegeven moment mee ophoud.

  • Loobs

   Je kan er niets van zeggen op zo’n vaag fotootje met tegenlicht. Dat is ook de reden waarom ze ze op twitter zet. Ja, je moet de leegte ergens mee compenseren he. Alleen jammer dat de pers, WIK incluis, aan deze aandachtshonger gehoor geeft.

   (in antwoord op Kamikaazkop)
  • John

   Ze bewijst zichzelf er geen dienst mee. En de vrouw in het algemeen evenmin. Jezelf zo per twitter adverterend maak je jezelf tot object.
   MM zei het al in 1960: “Being a sex symbol makes you a thing, I hate it being a thing” Zij stopte ermee op haar 36e.
   Deze droevige figuur is van plan door te gaan tot haar 100ste? Meelijwekkend.

   (in antwoord op Kamikaazkop)
 5. Marcel

  Denkfout van Van Royen: “Ik ben toch nog steeds een vrouw…” Nope, wél een omhooggevallen juffertje van 16 dat de leegte in haar pathetische leventje vult met gekunsteld glamourgedrag en het pennen van Bouquetpulp voor in de schappen van de drogist…

  • John

   Ach ja, je hebt wel gelijk maar maak je er niet druk over. Daar kickt ze juist op, het klootjesvolk wil graag wat zij op papier prutst, dat verbaast me niets meer sinds de helft van de omzet in de boekhandels werd behaald in 2012 met maar 3 titels. Je weet vast wel welke.

   (in antwoord op Marcel)

Reacties niet toegestaan