Veronica Inside gaat maandag niet door: Gijp en Derksen nog altijd woedend

Talpa heeft zelf besloten Veronica Inside maandag niet uit te zenden na alle commotie die is ontstaan rond de uitspraken van Johan Derksen. "Even rust in de tent’’, zei directeur Marco Louwerens tegen Radio 538.

Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen zullen op zijn vroegst pas volgend seizoen weer op tv te zien zijn. Louwerens nam het besluit na het optreden van de drie heren tijdens een bijeenkomst van de businessclub van FC Twente in Dordrecht.

Derksen liet al eerder weten dat er als het aan hem ligt geen uitzending komt. Maandag kregen de mannen ruzie, omdat Genee het hele programma wijdde aan racisme, waarbij hij zijn collega's niet voldoende steunde, vonden zij. Aanleiding voor de uitzending was een racistische opmerking van Derksen in de aflevering daarvoor.

Van der Gijp en Derksen zijn nog altijd woedend op Genee, omdat hij hen niet bijviel maandag. "Waar die het vandaan haalt? Ik heb geen idee. Hij heeft het programma ongeloofwaardig gemaakt en in een ongeloofwaardig programma ga ik niet meer zitten. Ik vond hem ongelofelijk hypocriet. Ik heb hem gezegd dat de NSB-methode hem goed ligt," aldus Van der Gijp.

Bron(nen):   RTL Nieuws  AD