Ex-vrouw Elton John eist miljoenen in rechtszaak

Renate Blauel wil 3 miljoen pond (3,3 miljoen euro) zien van haar ex-man Elton John. Volgens haar heeft hij hun overeenkomst gebroken toen hij in zijn recente autobiografie over hun huwelijk schreef.

De advocaat van Renata bevestigde eerder al dat er een rechtszaak tegen Sir Elton op handen was, maar toen was niet duidelijk waar die over zou gaan. The Sun weet donderdag te melden dat de Duitse geluidstechnicus zeer ontstemd is dat haar huwelijk met de muzikant wordt besproken in het boek.

Voor zover bekend hebben Elton en Renata altijd een vriendschappelijke band gehouden na hun scheiding in 1988. Ze waren daarvoor vier jaar getrouwd. In die tijd stelde Elton dat hij biseksueel was. Later liet hij echter weten toch alleen op mannen te vallen. Hij is sinds begin jaren negentig samen met David Furnish, met wie hij twee zoons heeft.

In een interview met The Australian verklaarde de zanger in 2008 dat zijn drugsverslaving hem tot zijn huwelijk met Renate had gedreven. "Een verslaafde denkt zo: ik heb genoeg vriendjes, maar ik ben niet gelukkig. Dus als ik een vrouw neem, dan verandert alles." Hij heeft altijd spijt van die keuze gehouden. "Ik hield heel veel van Renate, ze is een geweldige meid. Dat is een van de dingen in mijn leven die ik het meest betreur, dat ik haar pijn heb gedaan."