Koning en koningin hebben lak aan afstandsregel tijdens vakantie in Griekenland

Veel Nederlanders besloten, vanwege het coronavirus, hun vakantie naar Zuid-Europa te annuleren en in eigen land te blijven. Zo niet het koninklijk paar, dat op het gemak naar Griekenland ging. En daar zelfs niet meer de moeite nam om anderhalve meter afstand te houden voor een foto.

Online circuleert een foto waarop te zien is hoe koning Willem-Alexander en koningin Máxima vlak naast, zo bleek uit navraag van RTL Nieuws, de eigenaar staan van een Grieks restaurant, waar ze hadden gegeten. Het mondkapje? Dat houdt de koning in zijn hand. Wel zo prettig.

Willem-Alexander en Máxima zijn momenteel op vakantie op het Griekse eiland Milos, waar het bewuste plaatje is geschoten. De Rijksvoorlichtingsdienst wil niet reageren op de foto.

"Je zou het een onschuldig vakantiekiekje kunnen noemen," zegt Koninklijk Huis-verslaggever Sander Paulus tegen RTL Nieuws. "Maar in een tijd dat premier Mark Rutte het Nederlandse volk keer op keer wijst op het naleven van de coronamaatregelen en het belang daarvan, kun je niet anders dan constateren dat de koning hier een slippertje maakt." 

Dit bericht bekijken op Instagram

22 août 2020. Le roi Willem-Alexander et la reine Maxima des Pays-Bas ont visité l'île grecque de Milos pendant leurs vacances.

Een bericht dat is gedeeld door @ the_royals_of_today op

Bron(nen):   RTL Nieuws