Op1-presentatrice Talitha Muusse reageert op kritiek over stijve houding: ‘Ik heb pijn’

Talitha Muusse, die samen met Sven Kockelmann Op1 presenteert, reageert op Instagram op de kritiek die ze kreeg over haar verkrampte houding tijdens het presenteren: ze heeft bijna dagelijks pijn.

Muusse krijgt vaak te horen dat ze stijf en ineengekrompen aan de talkshowtafel zit. Op Instagram verklaart ze: "Op mijn 23ste is bij mij een beschadiging aan mijn nekwervel geconstateerd, een soort whiplash, zonder dat ik een auto-ongeluk had gehad."

"De klachten aan mijn schouders, nek en bovenrug begonnen echter al eerder, zo rond mijn 19de. Waarschijnlijk door een combinatie van erfelijke factoren, een scheef gegroeide ruggengraat, lengteverschil in mijn benen en veel te zware overbelasting door te hard werken en te veel computergebruik."

"Eigenlijk kan ik niet lang op geen enkele stoel zitten, niet in een restaurantje, niet in de auto, niet op mijn eigen bank thuis zonder stijf te worden en pijn te voelen."

"Ik schrijf dit om mensen er van bewust te maken dat wat je ziet, niet altijd het hele verhaal is. Ik schrijf het ook op omdat het soms pijn doet om reacties te lezen terwijl ik hard mijn best doe mijn eigen houding te verbeteren."

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Talitha Muusse (@talithamuusse)