De achterkant van het gelijk keert terug, met Alexander Pechtold

BNNVARA brengt De Achterkant van het Gelijk terug op televisie. De nieuwe versie van het beroemde programma wordt gepresenteerd door oud-D66-leider Alexander Pechtold, maakte de omroep dinsdag bekend. Het gaat om een reeks van zes afleveringen.

In de nieuwe serie gaat Pechtold op zoek naar de ethische principes waar bestuurders, beleidsmakers en professionals zich door laten leiden. Aan de hand van fundamentele situaties bevraagt hij burgemeesters, medici, CEO’s, ambassadeurs, museumdirecteuren en het politiekorps. Al deze beroepsgroepen willen de wereld een beetje beter maken, het goede doen en problemen oplossen. Tegen welke dilemma’s lopen zij aan? Wat deugt en wat deugt niet? Wat zijn de grenzen van het toelaatbare? En wanneer ontstaat er twijfel?

De Achterkant van het Gelijk werd ontwikkeld door Marcel van Dam en Hans van Mierlo. Van Dam presenteerde het VARA-programma tussen 1980 en 2004 en won hiermee de prestigieuze Zilveren Nipkowschijf in 1981. In 2014 presenteerde Van Dam nog een eenmalige special over de verandering van het klimaat.

De nieuwe reeks gaat 23 maart van start op NPO2.