De relatiebreuken van 2013

Het jaar begon met de bekendmaking van de scheiding tussen Rafael en Sylvie van der Vaart, maar er waren meer koppels die in 2013 de handdoek in de ring gooiden. BuzzE zet de belangrijkste breuken op een rij.

Sylvie & Rafael van der Vaart: zorgen voor de eerste en misschien wel meest besproken breuk van het jaar. De scheiding tussen de twee domineert maandenlang de media. Rafael vindt geluk bij Sylvies voormalige beste vriendin Sabia en vooralsnog lijkt Sylvie het jaar manloos af te sluiten.

Heleen & Ton van Royen: half januari blijkt het showbizzkoppel na een huwelijk van twintig jaar te gaan scheiden. In goed overleg, zeggen de schrijfster en presentator. Heleen slaat later in het jaar toyboy Bart Meeldijk, drummer bij Rigby, aan de haak.

Rihanna & Chris Brown: ze brengen nieuwjaarsdag samen in bed door, maar dat is geen garantie voor een lange relatie. In het voorjaar blijken de twee wederom uit elkaar te zijn.

Justin Bieber & Selena Gomez: nog een knipperlichtrelatie die dit jaar definitief over lijkt, is die tussen het tieneridool en zijn twee jaar oudere collega.

Robert Pattinson & Kristen Stewart: na de affaire van Kristen met regisseur Rupert Sanders in 2012 en de daaropvolgende breuk met Robert, bloeit de liefde toch weer op. In mei komt het echter opnieuw tot een breuk. In december gaan wel weer geruchten dat de twee samen kerst vieren.

Miley Cyrus & Liam Hemsworth: maanden gaan er geruchten over een breuk tussen de zangeres en de acteur. Miley wordt de ene keer gespot zonder verlovingsring, dan weer met. In september is het over en uit. Liam wordt de dag voor de bekendmaking zoenend gesignaleerd met een Mexicaanse actrice.

Miranda Kerr & Orlando Bloom: het Australische topmodel en de Britse acteur gaan na zes jaar ‘als vrienden’ uit elkaar, zo laten zij in oktober weten. Ze worden daarna nog veelvuldig met elkaar gezien, samen met hun zoontje Flynn. Van ruzie lijkt geen sprake.

Monique Smit & Jeffrey de Bok: de zangeres/presentatrice dumpt haar voetballer ‘omdat de koek op is’. Jeffrey ging een jaar eerder vreemd en naar verluidt kan Monique dit, ondanks dat ze eerder zei hem te hebben vergeven, niet vergeten.

Estelle & Badr: de geruchten over een op handen zijnde breuk beginnen in de zomer, maar worden eerst stellig ontkend door zowel Estelle als Badr. In november zet Estelle haar kickbokser toch aan de kant. Desondanks worden de twee ook daarna nog samen gespot. Vorige week zouden ze zelfs samen gezien zijn in Marokko.

Kris & Bruce Jenner: het realitykoppel brengt in oktober de relatiebreuk naar buiten. De voormalige echtelieden blijven te zien in Keeping Up With The Kardashians.

Lange Frans & Danielle van Aalderen: het drank- en drugsgebruik van de rapper maakt in november een einde aan zijn huwelijk met de moeder van zijn twee kinderen.

Khloé & Lamar: nog een Kardashian-breuk en deze kent een lange aanloop. Khloé ploetert ondanks aanhoudende scheidingsgeruchten nog een tijdje door met echtgenoot Lamar, die affaires en een drugsverslaving zou hebben. Relatietherapie baat niet en de twee besluiten in december te scheiden.

Huub Stapel & Resie Jansen: de 59-jarige acteur en zijn vrouw gaan na veertig jaar uit elkaar.