Veel onbegrip voor weghalen Klamer en Ekiz uit vooravond

Op sociale media wordt met veel onbegrip gereageerd op de verrassende beslissing van BNNVARA om Renze Klamer en Fidan Ekiz van het programma De Vooravond te halen. Velen noemen het "absurd" en zetten bovendien hun vraagtekens bij vervangers Sophie Hilbrand en Khalid Kasem, die vanaf eind augustus het tijdslot afwisselend zullen invullen.

BNNVARA wil niet door met de huidige vorm van De Vooravond omdat er te veel entertainment in zat en te weinig urgentie. "Wie beslist dat soort dingen? Los van de inhoud van zo’n beslissing, zo ga je toch niet met je mensen om?", twittert voormalig Tweede Kamerlid Boris van der Ham.

Andere twitteraars noemen De Vooravond juist een prettige show met "de juiste mix en kritisch vermogen" en snappen niet hoe vervangers Hilbrand en Kasem dan wel voor de urgentie gaan zorgen.

Klamer reageerde eerder donderdagmiddag ook met onbegrip. "Ik heb dit nog geen 24 uur geleden gehoord, en sta nog perplex. Geschrapt vanwege te weinig urgentie, terwijl vanuit het management voorafgaand aan seizoen 2 de opdracht was: meer entertainment. Wie het snapt mag het zeggen. Ik ga eens goed nadenken wat ik nu wil doen."