Oscar Pistorius in openingsstatement: ‘Ik hield van Reeva”

Oscar Pistorius liet aan het begin van de rechtszaak zijn verklaring voorlezen door een van zijn advocaten. Hij blijft categorisch ontkennen dat hij ruzie had met Reeva Steenkamp en haar in die ruzie doodschoot.
"Ik voelde me kwetsbaar, omdat ik dacht dat er in indringer was in de badkamer. Ik vreesde voor mijn leven en voor dat van Reeva, met wie ik in bed nog sprak vlak voor de gebeurtenis. De aanklager heeft geen enkele basis om te bewijzen dat ik Reeva zou hebben willen vermoorden. De getuige die een ruzie zou hebben gehoord woont meer dan 100 meter verder op, met het raam aan de verkeerde kant. De plaats van de gebeurtenissen is onzorgvuldig behandeld en met bewijzen is geknoei. Dat zullen we in de rechtszaak laten zien."
Hij is beschuldigd van moord, waar levenslang op staat. Als hij niet voor moord wordt veroordeeld, maar voor doodslag, dan kan hij alsnog 15 jaar cel krijgen. Pistorius heeft al bekend dat hij met zijn pistool heeft geschoten door de dichte deur van de badkamer, maar houdt vol dat hij dacht dat het om een inbreker ging die zich daar had verstopt. De aanklager meent echter dat het stel 's nachts ruzie had en dat Steenkamp zich in de badkamer verschanste waarna Pistorius (27) op haar schoot. Pistorius is wereldberoemd, onder meer omdat hij aan de Olympische Spelen van 2012 in Londen meedeed met twee speciale beenprotheses. Aan die protheses dankt hij zijn bijnaam 'blade runner'. De media-aandacht voor de zaak is enorm. Voor het eerst in Zuid-Afrika wordt een proces deels uitgezonden op televisie.

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. De Staatsburger

    Dat zou ik ook zeggen als ik mijn vriendin dood had geschoten.

Reacties niet toegestaan