Baby reden breuk Acda en De Munnik

De reden achter de breuk tussen Thomas Acda en Paul de Munnik als zangduo is de geboorte van Pauls buitenechtelijke zoon. De vrouw van De Munnik zou erop hebben aangedrongen dat haar man stopt met zijn leven in de schijnwerpers, schrijft De Telegraaf.

''Dat het creatief steeds moeilijker wordt. Dat ze straks niet hun hele leven Acda en De Munnik willen zijn geweest… Het klinkt allemaal heel aannemelijk'', vertelt een ingewijde. ''Maar toch is dat niet de echte reden voor de breuk die Paul de Munnik wil. Hij wil stoppen omdat hij niet langer in het middelpunt van de belangstelling wil staan. Paul zou straks, na het laatste concert, het liefst in de anonimiteit willen verdwijnen. Dat wil hijzelf het liefst, en dat wil zijn echtgenote al helemaal!''

In 2011 werd bekend dat De Munnik acht jaar lang een buitenechtelijke affaire had met de Haarlemse Sandra. Hieruit werd een zoontje geboren. Ondanks de verhouding bleef Pauls vrouw bij hem. Sterker nog, als hij zijn zaakjes op orde zou krijgen en haar ten huwelijk zou vragen, dan zou ze hem vergeven. Pauls vrouw wilde rust en dat geeft de zanger haar nu. De beslissing om te stoppen met de populaire hitfabriek die hij samen met vriend Thomas Acda vormde, is dus ingegeven uit liefde voor het thuisfront.

Thomas Acda, die tegen zijn zin in stopt, blijft gewoon muziek maken en blijft acteren, meent de ingewijde. Maar anders dan Thomas, zou Paul een popartiest tegen wil en dank zijn die maar moeizaam kan omgaan met zijn roem en populariteit. Het podium zal hij dus allerminst missen.