Heleen Mees komt met de schrik vrij

Geen echte veroordeling en zeker geen gevangenisstraf. Heleen Mees, vroeger vooral bekend als feministisch econome, wordt amper bestraft voor haar vermeende stalking van mede-econoom William Buiter. Als Mees in therapie gaat en twaalf maanden ‘geen problemen’ veroorzaakt, komt het niet tot een proces in haar zaak, heeft de rechter in New York besloten. Mees gaat met haar nieuwe advocaat vandaag nog Citigroup en Buiter aanklagen voor reputatieschade.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Salute

  Ondanks dat er door de rechter is besloten dat er geen nieuwe rechtszaak komt wil niet zeggen dat mevrouw Heleen Mees wel of niet onschuldig is.

  Een ding is wel duidelijk, dat er veel mensen door hun uiterlijk en of mooie praatjes op posten zitten waar ze feitelijk niet de bagage voor hebben en veel minder intelligent zijn dan je zou mogen of kunnen verwachten. Want snuggere mensen zouden toch moeten weten, dat alles wat je aan het Internet toevertrouwd misbruikt kan worden voor andere doeleinden. Over intelligentie gesproken.

  Overigens vind ik het ook vreemd, dat zo’n aantrekkelijke vrouw zich zo heeft laten gaan bij een man als Buiter. Misschien heeft ze gedacht dat ze Buiter kon gebruiken om haar carrière een boost te geven.Dat doen veel vrouwen.

  • marianne martens

   Mannen, niet? of ze dacht dat haar internet goed was beveiligd?
   Ach, Mees is door het slijk gehaald in de media. Eigenlijk wel knap dat ze is teruggekomen met de TV colleges. Ach, Buiter heeft meer van deze afarre’s gehad. Buitengemeen onaantrekkelijke man

   (in antwoord op Salute)
   • IwanovKapotjeplov

    Vrouw stalkt man en het is uiteindelijk toch de schuld van de man, en is het prima dat de vrouw er zo mee wegkomt.

    Stel nu eens dat het omgekeerd zou zijn: hoe zouden de reacties dan geweest zijn? Ik vermoed iets in de trant van: moet je eens kijken hoe dat varken er weer vanaf komt! Vrouwen zijn altijd de pineut, etc. Termen als sexisme, sexuele intimidatie en wat nog veel meer zouden door de lucht vliegen.

    Dit riekt naar met 2 maten meten…

    (in antwoord op marianne martens)
    • marianne martens

     vrouwen zijn veelal niet de pineut, er zijn secreten van ( on ) gehuwde vrouwen die het leven van man en kinderen heel ” zuur’ maken door aan te geven dat ze veel doen, overal kritiek op hebben, bits etc, niets aardigs aan. Hoe houdt een man/ vader het vol.Er wordt veel genuanceerder gedacht over mannen.Mees, ook al is ze bijzonder, heeft haar portie van bagger gooien gehad, haar minnaar is door de media tamelijk coulant behandeld ook al werkt hij bij een Roversbank in New York.

     (in antwoord op IwanovKapotjeplov)
 2. Robin

  Toch een vorm van TBS.

 3. De Staatsburger

  Niet echt een voorbeeld van een sterke, onafhankelijke vrouw.

Reacties niet toegestaan