De vrijgevige loodgieter is boos op Heleen Mees

Op het diepst van haar beproeving, toen ze gevangen zat in een New Yorkse bajes en de borgtocht niet kon betalen, kwam met Neelie haar redden, of Sylvia Toth, maar een christelijk loodgieter, die haar zielig vond en 5000 dollar stortte, zodat ze naar haar loft op Manhattan terug kon. Leon Alfonso heet hij en hij is boos, zo laat hij merken via De Telegraaf. De zeer gelovige Amerikaan baalt ervan dat Mees met bedankjes strooide op Twitter nadat haar rechtszaak werd geschrapt. Maar hij, Leon Alfonso,  werd overgeslagen. „Het is niet eerlijk. Ik heb in al die maanden nog steeds niets van haar gehoord, en ook nu niet”, zegt Alfonso in een gesprek met De Telegraaf. Mees dankte deze week na afloop van haar zaak op Twitter onder meer het Nederlandse consulaat in New York, eurocommissaris Neelie Kroes, Sylvia Tóth, haar familie en advocaten voor hun steun. Maar Alfonso zat er niet bij. De Nederlandse powerfeministe, die in New York woont, liet gisteren overigens weten wel nog contact te gaan zoeken met Alfonso. Alfonso heeft ook een mening over de schikking. „Ik ben het daar niet mee eens. Mees had de rechtszaak gewoon helemaal moeten doorzetten, dan was ze volledig vrijgesproken. Dit is toch, hoe licht ook, bekennen dat je zelf ook schuld hebt”, zegt de gulle gever, die binnenkort zijn borgsom teruggestort krijgt. „Maar hoe dan ook, doe haar maar de groeten als je haar nog spreekt.’’

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Oh_Oh_SarCastro

  Ik zou mijzelf niet bepaald een expert op mensen inschatten noemen, maar wat heeft die Alfonso gedacht.. Dat mevrouw de in kruiwagen naar de top gen..kte wereld econoom zich gaat associëren met het klootjesvolk?

 2. Karl Ruprecht Kroenen

  Van een narcist is er geen dank je wel te verwachten.
  Als ze al opgepakt is vanwege zulk gedrag en nu weer probeert om Willem Buiter te laten bloeden ,is het niet meer dan logisch dat ze niet dankbaar is aan haar weldoener.
  In haar ogen zijn mensen niet meer als gebruiksmiddelen om de eigen doelen te bereiken.

 3. Buck Danny

  Meneer Alfonso, u bent te goed voor deze wereld. Had dat mens lekker in de bajes laten zitten.

 4. De Staatsburger

  Die arme Alfonso heeft een wraakzuchtige gek vrijgekocht.

 5. Kopje thee

  Blijft het een raar verhaal vinden. Waarom, van alle bittere ellende die dagelijks in het nieuws komt, deze madam kiezen om te redden? Had hij een oogje op haar? Of rekende hij erop dat hij zijn investering dubbel en dwars zou terugkrijgen als ze een rechtszaak zou winnen?
  Bovendien, als hij zo gelovig is, zou hij de spreuk moeten kennen: “Doe goed en zie niet om.”

Reacties niet toegestaan